Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Στο σχολείο με τα προσφυγόπουλα: «Tomorrow computer?»
[Protagon]: Στο σχολείο με τα προσφυγόπουλα: «Tomorrow computer?»

[Protagon]: Στο σχολείο με τα προσφυγόπουλα: «Tomorrow computer?»

Ο Δημήτρης Γουλής είναι ένας δάσκαλος που κάθε μεσημέρι στις 14:15 μετράει τα προσφυγόπουλα. Διευθυντής στο 67ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στην υποβαθμισμένη γειτονιά της Ξηροκρήνης που ανασαίνει από το 1920 με τους πρόσφυγές της. Μας μιλάει για τους νέους μαθητές που δέχθηκαν με αγάπη οι παλιοί

Να σας πω την αλήθεια, δεν με εξέπληξε καθόλου η είδηση ότι οι μαθητές του 67ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης καλωσόρισαν τα προσφυγόπουλα την πρώτη ημέρα που αυτά πήγαν στο σχολείο. Για την ακρίβεια, δεν με εξέπληξε ούτε η είδηση ότι το 67ο  Δημοτικό είναι το μοναδικό σχολείο στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης (τα υπόλοιπα είναι σε χωριά έξω από την πόλη) που επελέγη προκειμένου να κάνουν εκεί τα μαθήματά τους τα παιδιά που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας. Βλέπετε, γνωρίζω πολύ καλά το διευθυντή του σχολείου, Δημήτρη Γουλή. Με τη συγκρότηση, την κατάρτιση και την ευαισθησία του σε θέματα ευπαθών ομάδων και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και με τους χαμηλούς του τόνους, ήταν ο ιδανικός άνθρωπος για να καθησυχάσει δυο πλευρές.

Η μια πλευρά είναι εκείνη των γονιών των παιδιών μιας όχι ευκατάστατης συνοικίας η οποία είναι εύκολο να νιώσει ότι «την υποβαθμίζουν περαιτέρω».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!