Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Στο ΙΜΚ τα τρία μονόπρακτα που βραβεύτηκαν στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής
[Protagon]: Στο ΙΜΚ τα τρία μονόπρακτα που βραβεύτηκαν στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής

[Protagon]: Στο ΙΜΚ τα τρία μονόπρακτα που βραβεύτηκαν στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής

H Ενωση Σεναριογράφων Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.) και το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α), προκήρυξαν διαγωνισμό συγγραφής πρωτότυπου Θεατρικού Εργου, με ελεύθερη θεματολογία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στήριξης και προώθησης του ελληνικού θεατρικού έργου.

Τώρα, με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας παρουσιάζεται το Β’ σκέλος του Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Συγγραφέων «Εξι συγγραφείς ζητούν το κοινό τους».

Εκεί, θα προβληθούν τα τρία βραβευμένα μονόπρακτα θεατρικά έργα του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Συγγραφής Θεατρικού Εργου της Ενωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Το ραντεβού στη μεγάλη οθόνη έχει κλειστεί για τις ημέρες: Παρασκευή 23 Μαρτίου, Σάββατο 24 Μαρτίου, Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, στις οκτώ το βράδυ.

Αυτά είναι τα έργα τα οποία βραβεύτηκαν…

«ΕΝΑ», της Ειρήνης Λουκάτου, σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή
Με φόντο τους ήχους του βιολιού και του πιάνου εξυφαίνεται η σχέση δύο μουσικών, τους οποίους ενώνει και ταυτόχρονα χωρίζει ένα βαρύ φορτίο. Μέσα από έναν ιδιότυπο μονόλογο, παρόν και παρελθόν ξεδιπλώνονται σταδιακά, αφήνοντάς τους εκτεθειμένους στις πληγές που είχαν κρύψει, οδηγώντας τους τελικά προς τη λύτρωση.

Κείμενο: Ειρήνη Λουκάτου
Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Βασαρδάνης
Στην παράσταση χρησιμοποιείται έργο της Άλκηστης Αλεξίας Βουρνά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!