Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 11 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Στο 18% η δυνητική εκλογική επιρροή του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς!
[Protagon]: Στο 18% η δυνητική εκλογική επιρροή του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς!

[Protagon]: Στο 18% η δυνητική εκλογική επιρροή του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς!

Σε μια καταγραφή της αυξημένης απήχησης του υπό σύσταση φορέα της Κεντροαριστεράς, ύστερα από τις διπλές εκλογές, τη νίκη της Φώφης Γεννηματά και την ανακοίνωση του (προσωρινού) ονόματος της νέας παράταξης, προχωρά η εταιρεία δημοσκοπήσεων Prorata, η οποία παράλληλα επιβεβαιώνει το ευρύ -αν και μειούμενο- προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ. Ισως να έχει την πολιτική σημασία του, ότι τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύονται στην φιλοκυβερνητική «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με την Prorata που καταγράφει τη δυνητική εκλογική επιρροή (δηλαδή στους πολίτες που δηλώνουν πιθανότητα πάνω από 50% να ψηφίσουν ένα κόμμα), η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 8,5% (33% έναντι 24,5%). Το Κίνημα Αλλαγής καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο και εκτοξεύεται στο 18%. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτή τη μέτρηση το Κίνημα Αλλαγής είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ απ’ όσο το κυβερνών κόμμα στη Νέα Δημοκρατία!

Τα συγκεκριμένα συμπεράσματα δημοσιεύονται στην «Εφημερίδα των Συντακτών» στο δεύτερο μέρος της έρευνας της Protata. Εκτός από τη μεγάλη διαφορά που χωρίζει τα δύο κόμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ξεχωρίζει η άνοδος στα ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής καθώς η δυνητική εκλογή επιρροή αυξάνεται στο 18% από 14% τον Σεπτέμβριο, εξέλιξη που σαφέστατα συνδέεται με τις πρόσφατες διαδικασίες ενοποίησης του χώρου της Κεντροαριστεράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!