Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Ο Στίβεν Κινγκ αποκαλύπτει: Πώς ψηφίζω για τα Οσκαρ
[Protagon]: Ο Στίβεν Κινγκ αποκαλύπτει: Πώς ψηφίζω για τα Οσκαρ

[Protagon]: Ο Στίβεν Κινγκ αποκαλύπτει: Πώς ψηφίζω για τα Οσκαρ

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν (εδώ ) οι υποψηφιότητες για τα βραβεία 92α Οσκαρ. Και για άλλη μια φορά έλλειπε η λεγόμενη «ποικιολομορφία» από τη λίστα. Από τους καλλιτέχνες που είναι υποψήφιοι για χρυσό αγαλματίδιο, ελάχιστοι δεν είναι λευκοί, ενώ ούτε φέτος έκανε την εμφάνιση της μια γυναίκα στην πεντάδα για το Οσκαρ Σκηνοθεσίας, συνδυασμός που τροφοδότησε εκ νέου τη συζήτηση για την Ακαδημία και τις αντιλήψεις της.

«Συγχαρητήρια σε αυτούς τους άνδρες» είπε ειρωνικά η ηθοποιός Ισα Ρέι, αφού ανακοίνωσε τους υποψηφίους για το Οσκαρ Σκηνοθεσίας, βαδίζοντας στα χνάρια της Νάταλι Πορτμαν: η βραβευμένη με χρυσό αγαλματίδιο για τον ρόλο της στον «Μαύρο Κύκνο» ηθοποιός είχε συστήσει τους υποψηφίους της ίδιας κατηγορίας στις περυσινές Χρυσές Σφαίρες υπογραμμίζοντας και αυτή πως όλοι τους ήταν άνδρες.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων έχουν ακουστεί πολλές απόψεις, τόσο για τους ρόλους μη λευκών ηθοποιών που η Ακαδημία δεν επιβραβεύει, όσο και για τις ταινίες γυναικών κινηματογραφιστών που θα μπορούσαν να είχαν προταθεί. Οπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι επιλογές της Ακαδημίας έχουν αφήσει μεγάλη μερίδα του κοινού απογοητευμένη, όμως στο συγκεκριμένο θέμα δεν βρίσκονται όλοι οι επώνυμοι στην ίδια γραμμή.

Ο Στίβεν Κινγκ, που ψηφίζει στην κατηγορία καλύτερης Ταινίας και στις δύο κατηγορίες Σεναρίου, έγραψε στο twitter πως η ποικιλομορφία των καλλιτεχνών δεν είναι κάτι που περνά από το μυαλό του όταν κάνει την επιλογή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!