Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Στην Ελλάδα το Singularity University
[Protagon]: Στην Ελλάδα το Singularity University

[Protagon]: Στην Ελλάδα το Singularity University

Πριν από μερικά χρόνια, στο ερευνητικό κέντρο της NASA, γεννήθηκε ένα think tank που διεκδίκησε (και απέκτησε) το κύρος ενός Πανεπιστημίου. Το Singularity University ιδρύθηκε από έναν γνωστό Ελληνοαμερικανό, τον Πίτερ Διαμαντή, τον άνθρωπο που θέσπισε το X-prize για τα εμπορικά ταξίδια στο Διάστημα, και τον συγγραφέα και διανοητή Ρέι Κουρζβάιλ.

Σταδιακά το Singularity University εξελίχθηκε, στις ΗΠΑ, σε έναν κόμβο ανταλλαγής πληροφοριών και δικτύωσης, ανάμεσα σε κορυφαίες επιχειρήσεις, Πανεπιστήμια και επιστήμονες που εργάζονται πάνω στο μέλλον ή, καλύτερα, το διαμορφώνουν. Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει συγκεντρώνονται μερικές από τις κορυφαίες επιστημονικές και επιχειρηματικές προσωπικότητες των ΗΠΑ. Ανταλλάσσουν πληροφορίες, ενημερώνουν για τις σύγχρονες εξελίξεις ένα επιλεγμένο ακροατήριο και προάγουν τη δικτύωση ανάμεσα σε ανθρώπους που επενδύουν στην καινοτομία.

Τεχνητή νοημοσύνη, ενέργεια, τεχνολογία, ρομποτική και καινοτόμες εφαρμογές και πρακτικές που έρχονται από το μέλλον θα συζητηθούν και θα αναλυθούν από ομιλητές παγκοσμίου βεληνεκούς στο SingularityGreeceSummitπου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής, στις 19 και 20 Νοεμβρίου. Για δύο μέρες, στο Μέγαρο Μουσικής θα βρίσκονται κορυφαίοι εκπρόσωποι της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων για να παρουσιάσουν τις εξελίξεις στον κλάδο τους, να εστιάσουν σε αυτό που έρχεται και να απαντήσουν σε ερωτήσεις, σε εξειδικευμένα workshop με τη συμμετοχή στελεχών από ελληνικές επιχειρήσεις. Παράλληλα οι εργασίες θα μεταδίδονται ζωντανά σε επιλεγμένα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα σε όλη τη χώρα.

Παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία, η Νίκη Συροπούλου, επικεφαλής του ελληνικού Summit, είπε ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα που επιδιώκει να διασυνδέσει άμεσα την Ελλάδα με ένα σημαντικό πομπό γέννησης ιδεών και ανάπτυξης καινοτομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!