Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Στέκεται μόνος του στα πόδια του ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ στη Βοστώνη
[Protagon]: Στέκεται μόνος του στα πόδια του ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ στη Βοστώνη

[Protagon]: Στέκεται μόνος του στα πόδια του ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ στη Βοστώνη

Μόνος του στέκεται στα πόδια του ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ Γλωσσιώτης, που συνεχίζει από τον Νοέμβριο, τη θεραπεία για την νωτιαία μυική ατροφία, στη Βοστώνη.

«Παρόλο που κατά τους γιατρούς είναι πολύ νωρίς ακόμα, από την ημέρα που έγινε στον μικρό η έγχυση της γονιδιακής θεραπείας, έχουμε δει αποτελέσματα. Στέκεται στα πόδια μόνος του, χωρίς υποστήριξη, κάτι που ήταν αδύνατο πριν έρθουμε στην Αμερική. Επίσης μπορεί να καθίσει για πολλή ώρα με σωστή θέση του σώματός του, ενώ καθόταν μόνο για 10-15 λεπτά και με έντονο καμπούριασμα. Μετά από αυτόν τον χρόνο του ήταν αδύνατο», είπε στον «Ελεύθερο Τύπο» ο πατέρας του παιδιού, Γιώργος Γλωσσιώτης.

Ο μικρός «πιάνει παιχνιδάκια, παίζει, σηκώνει βιβλία με τα χέρια του, είναι πολύ χαρούμενος. Αυτό είναι συναρπαστικό. Υπάρχει μεγάλη αλλαγή στην ψυχολογία του παιδιού καθώς μπορεί και αποκτά αυτονομία».

Ο γιατρός του μικρού στο νοσοκομείο Παίδων στη Βοστώνη, Βασίλης Δάρρας, είχε δηλώσει τον Νοέμβριο, μετά τη χορήγηση της γονιδιακής θεραπείας:

«Τα παιδιά που έχουν αυτά τα συμπτώματα δεν μπορούν και είναι αδύνατον να θεραπευτούν 100%. Ο λόγος είναι γιατί έχουν ήδη χάσει αρκετά κύτταρα στον νωτιαίο μυελό, έχουν χάσει μεγάλο ποσοστό κινητικών νευρώνων και γι’ αυτό καμία θεραπεία δεν μπορεί να οδηγήσει στην τελειωτική αποθεραπεία του παιδιού. Απλά αποσκοπούμε σε κάποια βελτίωση, αποσκοπούμε στην επιβίωση του παιδιού, βελτίωση στην κινητική λειτουργία και αναπνευστική λειτουργία» ανέφερε ο ίδιος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!