Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Στα χέρια του μεγιστάνα Πατρίκ Ντραχί για $3,7 δισ. ο οίκος Sotheby’s
[Protagon]: Στα χέρια του μεγιστάνα Πατρίκ Ντραχί για $3,7 δισ. ο οίκος Sotheby’s

[Protagon]: Στα χέρια του μεγιστάνα Πατρίκ Ντραχί για $3,7 δισ. ο οίκος Sotheby’s

Στα χέρια του γαλλοϊσραηλινού μεγιστάνα Πατρίκ Ντραχί πέρασε ο φημισμένος οίκος δημοπρασιών Sotheby’s, σε μια εξαγορά-έκπληξη που έρχεται σε μια περίοδο αυξημένου ενδιαφέροντος για την τέχνη και ενώ οι συλλέκτες βάζουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσουν κορυφαία έργα.

Ο οίκος πωλήθηκε για 3,7 δισ. δολάρια, στην εταιρεία BidFair USA, η οποία ανήκει κατά 100% στον Ντραχί, επιχειρηματία στα ΜΜΕ και τις τηλεπικοινωνίες, αλλά και συλλέκτη έργων τέχνης.

Προσέφερε 57 δολάρια ανά μετοχή, δηλαδή 61% υψηλότερα από την τιμή της μετοχής του Sotheby’s στο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την 14η Ιουνίου. Η αγοραπωλησία θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2019, οπότε και ο Sotheby’s θα εγκαταλείψει το ταμπλό του Χρηματιστηρίου.

Πολλοί ανέμεναν οι οίκος να περάσει σε κινεζικά χέρια, αναφέρει ο Monde .

Ο αυτοδημιούργητος Ντραχί κατέχει τον όμιλο ΜΜΕ Altice, στο χαρτοφυλάκιο του οποίου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων μέσα ενημέρωσης όπως ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός BFMTV και η εφημερίδα Libération.

Ο νέος ιδιοκτήτης σκοπεύει να χρηματοδοτήσει τη συναλλαγή με δικά του κεφάλαια καθώς σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές της Altice USA (αλλά όχι από τον ευρωπαϊκό κλάδο των επιχειρήσεων) ύψους 400 εκατ. δολαρίων έως τα τέλη του έτους και να πάρει δάνειο.

«Εγώ και η οικογένειά μου, είμαστε ενθουσιασμένοι να οικοδομήσουμε το μέλλον του Sotheby’s, μαζί με το σημερινό μάνατζμεντ του οίκου και τις ομάδες του» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Ντραχί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!