Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Σωσίβιο του πρόθυμου Τσίπρα στη Μέρκελ – επιστρέφονται στην Ελλάδα οι πρόσφυγες
[Protagon]: Σωσίβιο του πρόθυμου Τσίπρα στη Μέρκελ – επιστρέφονται στην Ελλάδα οι πρόσφυγες

[Protagon]: Σωσίβιο του πρόθυμου Τσίπρα στη Μέρκελ – επιστρέφονται στην Ελλάδα οι πρόσφυγες

Από την εποχή του περίφημου «γκόου μπάκ μάνταμ Μέρκελ» έχουν περάσει χρόνια. Ο Αλέξης Τσίπρας τώρα είναι ο πρόθυμος βοηθός της καγκελαρίου ο οποίος σπεύδει να την εξυπηρετήσει την κρίσιμη στιγμή: ενώ εκείνη βάλλεται στο εσωτερικό από τον κυβερνητικό της εταίρο για το Προσφυγικό. Ο Πρωθυπουργός είναι έτοιμος να συμφωνήσει με το Βερολίνο για να επιστρέψουν πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από συνέντευξή του στους Financial Times , λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το έγκυρο βρετανικό φύλλο, «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι έτοιμος να προχωρήσει σε συμφωνία με την Ανγκελα Μέρκελ προκειμένου να διευκολύνει τη Γερμανία να επιστρέψει αιτούντες άσυλο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δίνοντας έτσι στην καγκελάριο μια σημαντική ώθηση πριν από μια κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής».

Σύμφωνα με τους Financial Times, στη συνέντευξή του «ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι είναι ανοικτός σε ειδική συμφωνία με το Βερολίνο για να περιορίσει τις “δευτερογενείς μετακινήσεις” των προσφύγων που φθάνουν στα νότια σύνορα της ΕΕ, αλλά έπειτα ταξιδεύουν βόρεια στη Γερμανία».

Ουσιαστικά ο κ. Τσίπρας βοηθά τη Μέρκελ να εκτονώσει τις εντάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησής της που κλυδωνίζεται λόγω του Προσφυγικού και των απαιτήσεων του υπερσυντηρητικού υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ.

Είναι αυτή η διμερής συμφωνία Αθήνας – Βερολίνου μια «βρώμικη συμφωνία» όπως τη χαρακτήριζαν πριν από μια εβδομάδα οι -όχι και τόσο πιστοί πλέον στη Μέρκελ- Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές οι απρόθυμοι κυβερνητικοί εταίροι του CDU; Τότε περιέγραφαν τη Μέρκελ ως μια καγκελάριο που κυκλοφορεί στην Ευρώπη με ένα «μπλοκ επιταγών» με αντάλλαγμα μια χάρη από την Ελλάδα (και την Ιταλία) που θα αναλάβουν περισσότερα βάρη στο Προσφυγικό και να εκτονώσουν την κρίση στη γερμανική κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!