Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Τα σωσίβια λαιμού, ίσως είναι θανάσιμη παγίδα για μωρά
[Protagon]: Τα σωσίβια λαιμού, ίσως είναι θανάσιμη παγίδα για μωρά

[Protagon]: Τα σωσίβια λαιμού, ίσως είναι θανάσιμη παγίδα για μωρά

Τα σωσίβια λαιμού, που κυκλοφορούν σε χίλια δυο λαμπερά χρώματα, έχουν πλημμυρίσει φέτος τα e-shops. Είναι τα πιο hot βρεφικά αξεσουάρ του καλοκαιριού και οι φωτογραφίες τους έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γιατί πράγματι, καθώς τα παιδικά κεφαλάκια βγαίνουν μέσα από τις κουλούρες που επιπλέουν στο νερό σαν φουσκωτοί γιακάδες, τα μωρά φαίνονται ακόμα πιο χαριτωμένα.

Όμως ο Κάιραν Κουίνλαν, αναπληρωτής καθηγητής παιδιατρικής στο πανεπιστήμιο Rush και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου για την Πρόληψη Τραυματισμών, Βίας και Δηλητηριάσεων της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (AAP), προειδοποιεί ότι μπορεί να είναι χαριτωμένα και να φαίνονται αβλαβή, αλλά είναι πιθανό να έχουν θανατηφόρες συνέπειες. Σύμφωνα με τον αμερικανό παιδίατρο, αναφέρει η Daily Mail , οι ραφές των φουσκωτών σωσιβίων λαιμού δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι κλείνουν υδατοστεγώς.

Τα θεωρεί επικίνδυνα και αναφερόμενος στις συνεχώς αυξανόμενες πωλήσεις τους, ο Κουίνλαν δήλωσε: «Τα σωσίβια λαιμού για μωρά με φοβίζουν θανάσιμα και ελπίζω ότι φοβίζουν και τους γονείς. Είναι πιθανές παγίδες θανάτου … Είναι τρομακτικό το πολύτιμο μωρό σου να βρεθεί στον πάτο της πισίνας εξαιτίας μιας ραφής που δεν είναι καλά σφραγισμένη».

Τα σωσίβια λαιμού σχεδιάστηκαν αρχικά σαν ιατρικό  βοήθημα για παιδιά με ειδικές ανάγκες, πολλοί γονείς, όμως, τα χρησιμοποιούν για να στηρίζουν το κεφαλάκι του μωρού τους μέσα στο νερό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!