Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: SOS από την ελληνική βιομηχανία φαρμάκου
[Protagon]: SOS από την ελληνική βιομηχανία φαρμάκου

[Protagon]: SOS από την ελληνική βιομηχανία φαρμάκου

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι ελληνικές παραγωγικές φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες αδυνατούν πλέον να αντιμετωπίσουν την εξοντωτική άμεση και έμμεση φορολόγηση που τους επιβάλλεται από την κυβέρνηση και φθάνει συνολικά το 70% του τζίρου τους.

Οι συνθήκες αυτές, όπως τονίζουν στελέχη της αγοράς, καθιστούν αδύνατη όχι μόνο την υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και την ίδια τη βιωσιμότητα των παραγωγικών μονάδων της φαρμακοβιομηχανίας, με ορατό πλέον τον κίνδυνο απαξίωσης ενός κλάδου που προσφέρει σημαντικές προστιθέμενες αξίες στην οικονομία και συμβάλλει αποφασιστικά στην απασχόληση.

«Η υψηλή επιβάρυνση της παραγωγής φαρμάκων στη χώρα μας, αποτελεί συνδυασμό του πολύ υψηλού φόρου των επιχειρήσεων και των υπερβολικών υποχρεωτικών επιστροφών (rebate) και εκπτώσεων (clawback), που στη χώρα μας είναι σχεδόν 400% υψηλότερα από τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ποτέ και πουθενά στον κόσμο, τα rebate και clawback δεν εφαρμόστηκαν με τέτοια ένταση και για τόσο μακρύ χρονικό διάστημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Περεταίρω πρόβλημα δημιουργεί και ο τρόπος με τον οποίο κατανέμονται αυτές οι επιστροφές. Ειδικότερα, η επιβάρυνση στην Ελλάδα των γενοσήμων και των παλαιών φαρμάκων με τεράστια clawback αποτελεί μοναδικό φαινόμενο που δεν απαντάται σε καμία ευρωπαϊκή χώρα.

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία τονίζει ακόμη στην ανακοίνωσή της ότι η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι τα γενόσημα και τα παλαιά οικονομικά φάρμακα αποτελούν ουσιώδη παράγοντα ισορροπίας της αγοράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!