Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 16 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Σοκ για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς: Κρατούμενοι όλο τον Μάρτιο
[Protagon]: Σοκ για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς: Κρατούμενοι όλο τον Μάρτιο

[Protagon]: Σοκ για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς: Κρατούμενοι όλο τον Μάρτιο

Τουλάχιστον έναν μήνα θα κλείσουν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί στις φυλακές της Αδριανούπολης, στην Τουρκία, προτού υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις στην υπόθεσή τους και, πλέον, στην προσπάθεια αποφυλάκισής τους.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ουσιαστικές εξελίξεις στην υπόθεση του υπολοχαγού Αγγελου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη αναμένονται από τις 30 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία έχει οριστεί συνάντηση μεταξύ των συνηγόρων τους και του τούρκου δικαστή.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν στην τουρκική πλευρά, στις Καστανιές Εβρου, την 1η Μαρτίου.

Κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών θα τεθεί το θέμα της προφυλάκισης των ελλήνων στρατιωτικών και θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα.

Νωρίτερα την Τετάρτη, στην αποκάλυψη ότι η Ελλάδα έχει στείλει στην Τουρκία πραγματογνώμονα, ο οποίος συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος στην εξέταση των κινητών τηλεφώνων των δύο ελλήνων στρατιωτικών, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώτης Κουβέλης.

«Το υπουργείο Εξωτερικών και ο αρμόδιος υπουργός, κ. Κοτζιάς, έχει στείλει έλληνα πραγματογνώμονα στην Τουρκία. Η παρουσία του τεχνικού συμβούλου από τη μεριά της οικογένειας αποτελεί μία εγγύηση αναφορικά με την ορθότητα, τη γνησιότητα και την ειλικρίνεια της διενεργούμενης πραγματογνωμοσύνης στα τηλέφωνα των δύο στελεχών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Επισήμανε ότι με βάση τις έως τώρα πληροφορίες η πραγματογνωμοσύνη δεν έχει εντοπίσει οτιδήποτε επιλήψιμο στα τηλέφωνα των δύο ελλήνων αξιωματικών, το οποίο να παραπέμπει σε στρατιωτική κατασκοπεία. Εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά η μοναδική κατηγορία που θα απαγγελθεί θα αφορά στην παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή, η οποία, όπως είπε, συνιστά πλημμέλημα.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε πως η υπόθεση πρέπει να διατηρηθεί αμιγώς στο νομικό επίπεδο και να μην λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις με «υπερτροφικό λόγο» περί «ομηρείας», καθώς αυτό δεν εξυπηρετεί τις επιδιώξεις της Αθήνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!