Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Σκουπίζονται (στην κυριολεξία) με τη φωτογραφία του προέδρου τους
[Protagon]: Σκουπίζονται (στην κυριολεξία) με τη φωτογραφία του προέδρου τους

[Protagon]: Σκουπίζονται (στην κυριολεξία) με τη φωτογραφία του προέδρου τους

Τις δύο πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες, του ’50 και του ’60, οι παλιές, οκτάστηλες, μεγάλου σχήματος ασπρόμαυρες εφημερίδες γνώριζαν δόξες στα ελληνικά σπίτια, ακόμη και όταν μπαγιάτευαν τα νέα τους: τότε οι νοικοκύρηδες, και όχι μόνο εκείνοι της επαρχίας, έκοβαν τις σελίδες τους σε κομμάτια και τα πέρναγαν σε μια αρμαθιά στο σύρμα που κρεμόταν από το καρφί στο αποχωρητήριο.

Τέτοια τελική χρήση των κιτρινισμένων σελίδων με το δημοσιογραφικό υλικό δεν απαξίωνε τόσο όσο ακούγεται σήμερα την πληροφορία και το επάγγελμα – το αντίθετο κιόλας: είχες κάτι να διαβάσεις προτού σκουπιστείς. Ο παράγων υγιεινή, βέβαια, ήταν μια άλλη υπόθεση, ανάλογη του παράγοντος ανάπτυξη.

Αυτή η… προαναπτυξιακή συνήθεια της ελληνικής κοινωνίας αναβιώνει και στις μέρες μας στο Τουρκμενιστάν, το οποίο υπήρξε η σοβιετική Τουρκμενία. Εκεί οι ντόπιοι φαίνεται πως χρησιμοποιούν με τον ίδιο τρόπο τον Τύπο, επικεντρώνοντας όμως στα αποκόμματα τα οποία φέρουν, όπως γράφει και το BBC , τη φωτογραφία του προέδρου τους Γκουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ.

Ωστόσο το καθεστώς επαγρυπνά.

Η τοπική Αστυνομία έχει λάβει την επιτακτική εντολή να επιθεωρεί τις τουαλέτες, δημόσιες αλλά και ιδιωτικές, όπως και τους σκουπιδοτενεκέδες και τις χωματερές, ώστε να συλλέγει τα αποδεικτικά στοιχεία αυτής της προσβλητικής έως και ανατρεπτικής λαϊκής δραστηριότητας – σημειωτέον ότι οι πηγές της παραπάνω είδησης είναι ρωσικές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!