Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος
[Protagon]: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος

[Protagon]: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος

Νεκρός ανασύρθηκε αργά την Παρασκευή ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος όταν τo αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι είχε πάει για κυνήγι και ότι το δυστύχημα οφείλεται στην ολισθηρότητα του δρόμου από τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν τις τελευταίες ημέρες.

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος ήταν ο ιδρυτής της επιχείρησης «Κοτόπουλα Νιτσιάκος», με έδρα τα Ιωάννινα και παρουσία 40 ετών στον κλάδο της πτηνοτροφίας.

Τα κύρια αντικείμενα της επιχείρησης περιλαμβάνουν την παραγωγή και εμπορία μιας ευρείας γκάμας προϊόντων κοτόπουλου, κουνελιού και γαλοπούλας, εκκολάψιμων αυγών και νεοσσών κοτόπουλου, ζωοτροφών και πρώτων υλών για παντός τύπου κτηνοτροφική εκμετάλλευση, τροφών για σκύλους και γάτες.

Επιπλέον ήταν ιδιοκτήτης πολυτελούς ξενοδοχείου στα Ιωάννινα.

(Ο Θόδωρος Νιτσιάκος μιλά στο βίντεο για την σταδιοδρομία του).

Καταγόταν από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων και είχε γεννηθεί στις 25 Μαρτίου 1944. Είχε σπουδάσει στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και μετεκπαιδεύτηκε στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας.

Το 1972 αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα. Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια η οικογένειά του πούλησε τα πρόβατα τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του. Εκτοτε δημιούργησε σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου.

H εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κρέατος κοτόπουλου στην Ελλάδα, εκ των σημαντικότερων επιχειρήσεων εμπορίας δημητριακών και σογιαλεύρου και μέσα στις 10 μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας με βάση τον τζίρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!