Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Σκάνδαλο με «ανήθικο» φοινικέλαιο σε προϊόντα γνωστών πολυεθνικών
[Protagon]: Σκάνδαλο με «ανήθικο» φοινικέλαιο σε προϊόντα γνωστών πολυεθνικών

[Protagon]: Σκάνδαλο με «ανήθικο» φοινικέλαιο σε προϊόντα γνωστών πολυεθνικών

Η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι η εταιρεία παραγωγής φοινικελαίου Wilmar απασχολεί σε διυλιστήριά της στην Ινδονησία παιδιά ακόμα και οκτώ ετών. Και πελάτες της είναι οι πιο διάσημες φίρμες

Σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία το φοινικέλαιο που χρησιμοποιούν πολυεθνικές εταιρείες σε δημοφιλή προϊόντα όπως το Kit Kat, η οδοντόκρεμα Colgate και τα καλλυντικά Dove παράγεται από παιδιά που εργάζονται σε επικίνδυνες συνθήκες. Η διεθνής οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει εντοπίσει μια σειρά από γνωστά προϊόντα που περιέχουν φοινικέλαιο της εταιρείας Wilmar με έδρα τη Σιγκαπούρη και καταγγέλλει ότι σε διυλιστήρια της Ινδονησίας η Wilmar απασχολεί παιδιά σε κοπιαστική σωματική εργασία. Μάλιστα ανάμεσα στους πιο σημαντικούς πελάτες της, είναι οι πολυεθνικές εταιρείες Kellogg’s, Unilever, Colgate-Palmolive, Reckitt Benckiser και Nestlé.

Σε μια έκθεση 110 σελίδων που συνοδεύεται από ένα βίντεο , η Διεθνής Αμνηστία ισχυρίζεται ότι  προϊόντα που πωλούν οι εν λόγω εταιρείες είχαν «στιγματιστεί από φρικτές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων … με παιδιά οκτώ ετών να εργάζονται σε επικίνδυνες συνθήκες». Και κάλεσε τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις να πουν στους πελάτες τους αν το φοινικέλαιο που χρησιμοποιούν σε προϊόντα, όπως τα παγωτά Magnum, το απορρυπαντικό Ariel, οι σούπες Knorr και τα σαμπουάν Pantene έγινε με τη χρήση παιδικής εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!