Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Συνεργασία ΟΑΕΔ και ΕΛΙΝΥΑΕ
[Protagon]: Συνεργασία ΟΑΕΔ και ΕΛΙΝΥΑΕ

[Protagon]: Συνεργασία ΟΑΕΔ και ΕΛΙΝΥΑΕ

Συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ) με τον ΟΑΕΔ ανακοινώθηκε σε στρογγυλό τραπέζι που είχε θέμα: «Με το βλέμμα στο μέλλον, εργασία, παιδεία, ανάπτυξη» – το τραπέζι έκλεισε το 2ο πανελλήνιο συνέδριο του ΕΛΙΝΥΑΕ, εστιάζοντας και ανοίγοντας τον διάλογο στα θέματα αυτά, τα οποία έχουν ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Ο ΟΑΕΔ με τη μακρόχρονη εμπειρία του στα θέματα επαγγελματικής κατάρτισης, και το ΕΛΙΝΥΑΕ, ο φορέας των κοινωνικών εταίρων στη χώρα μας για τα θέματα Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας, θα συνεργαστούν επ’ ωφελεία των σκοπών των δύο οργανισμών.

Το ΕΛΙΝΥΑΕ έχει αναπτύξει εκπαιδευτικά εργαλεία ενσωματώνοντας μεταξύ άλλων και εφαρμογές της σύγχρονης τεχνικής VR (Virtual Reality) τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για παροχή εκπαίδευσης σε θέματα Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας σε ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ κατά προτίμηση σε ειδικότητες υψηλής επικινδυνότητας.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση θα ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και θα προσφέρει πρόσθετες γνώσεις σε θέματα Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας. Η επιλογή των ειδικοτήτων θα γίνει από τον ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το ΕΛΙΝΥΑΕ με στόχο τη βελτιστοποίηση του παραγόμενου αποτελέσματος.

Η υλοποίηση θα ξεκινήσει σύντομα από ΕΠΑΣ Μαθητείας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Βόλο, με στόχο την επέκταση του προγράμματος σε όλη τη χώρα.

Οπως είπε η πρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ Ρένα Μπαρδάνη, έχουν υποβληθεί προτάσεις προς το υπουργείο Παιδείας και ειδικότερα: με τις νέες μορφές απασχόλησης όπως η κατ’ οίκον εργασία, ο πληθοπορισμός (crowdsourcing) και η εξωτερική ανάθεση εργασιών, η επαγγελματική εκπαίδευση αποτελεί ίσως την μόνη ευκαιρία ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης πολλών εργαζόμενων που θα απασχοληθούν με τις ανωτέρω μορφές εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!