Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον καθηγητή Ζερεφό εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα
[Protagon]: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον καθηγητή Ζερεφό εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα

[Protagon]: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον καθηγητή Ζερεφό εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα

Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον, αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της παρουσίας του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα (23/9/2019).

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον στον διεθνούς κύρους καθηγητή την απόλυτη στήριξή του στην πρόταση που κατέθεσε στον ΟΗΕ η Διεύθυνση Κλιματικής Αλλαγής του υπουργείου Εξωτερικών στη βάση των εισηγήσεων του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, για συντονισμένες δράσεις στο συγκεκριμένο θέμα.

Η ελληνική πρωτοβουλία, η οποία υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO) και την UNESCO, επελέγη από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και θα είναι μια από τις εννέα εμβληματικές προτάσεις που θα συζητηθούν στην επικείμενη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή.

Η ελληνική πρόταση στοχεύει στη λήψη μέτρων και τη δημιουργία μηχανισμών για την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και των προσαρμοστικών δυνατοτήτων της, καθώς και την προώθηση της έρευνας και της εκπαίδευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ειδικά για τις επιπτώσεις στην πολιτιστική κληρονομιά, δεν υπήρχε άλλη πρόταση πλην της ελληνικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!