Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ράμα: Δέσμευση για τις περιουσίες της μειονότητας
[Protagon]: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ράμα: Δέσμευση για τις περιουσίες της μειονότητας

[Protagon]: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ράμα: Δέσμευση για τις περιουσίες της μειονότητας

Ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας αποφάσισαν κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Εντι Ράμα, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να χαιρετίζει τη δέσμευση της Αλβανικής πλευράς να προχωρήσει με τα ζητήματα που άπτονται των περιουσιών και του αυτοπροσδιορισμού/απογραφής της ελληνικής μειονότητας στην χώρα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η κυβέρνηση, σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον ομόλογό του της Αλβανίας, κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα διμερή θέματα.

Από την πλευρά του, ο αλβανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι παρά την απογοήτευση της γειτονικής χώρας από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη μη-εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η χώρα του θα συνεχίσει στην κατεύθυνση υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων με την ίδια αποφασιστικότητα. Και αυτό γιατί είναι προς το συμφέρον της ίδιας της Αλβανίας η βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα με την αντιμετώπιση όλων των διμερών ζητημάτων και την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, εφόσον οι χώρες αυτές πληρούν τις ενταξιακές προϋποθέσεις και παράλληλα χαιρέτησε τη δέσμευση της Αλβανικής πλευράς να προχωρήσει με τα ζητήματα που άπτονται των περιουσιών και του αυτοπροσδιορισμού/απογραφής που αποτελούν θέματα κεφαλαιώδους σημασίας για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η διμερής συμφωνία για τις άδειες οδήγησης θα έρθει σύντομα προς κύρωση στην ελληνική Βουλή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!