Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Συμβολική νίκη κατά του Brexit και της Μέι στη Βρετανία
[Protagon]: Συμβολική νίκη κατά του Brexit και της Μέι στη Βρετανία

[Protagon]: Συμβολική νίκη κατά του Brexit και της Μέι στη Βρετανία

Η νίκη της υποψήφιας των Φιλελεύθερων Δημοκρατών έναντι του συντηρητικού υποψηφίου σε περιφερειακές εκλογές στο Ρίτσμοντ Παρκ έστειλε ένα μήνυμα προς την Ντάουνινγκ Στριτ να μην αποκόψει τους δεσμούς της Βρετανίας με την ΕΕ

Μια αναπληρωματική εκλογή που επρόκειτο να είναι ένα είδος άτυπου δημοψηφίσματος κατά της κυβέρνησης για την απόφαση να προχωρήσει η αμφιλεγόμενη επέκταση του αεροδρομίου του Χίθροου, μετατράπηκε με την καθαρή νίκη της φιλελεύθερης υποψήφιας σε ένα σαφές φιλοευρωπαϊκό μήνυμα κατά του σκληρού Brexit που θα αποκόψει τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η Σάρα Ολνεϊ κέρδισε στην αναμέτρηση της Πέμπτης τον Ζακ Γκόλντσμιθ στην αναμέτρηση για την έδρα του Ρίτσμοντ Παρκ. Η εκλογή έγινε για την αναπλήρωση της έδρας που κατείχε ο ίδιος και από την οποία παραιτήθηκε το καλοκαίρι.

Ο Γκόλντσμιθ ήθελε να μετατρέψει την εκλογή σε ένα είδος άτυπου δημοψηφίσματος υπέρ ή κατά της επέκτασης του αεροδρομίου, επισημαίνουν οι Financial Times, ωστόσο η νίκη της Ολνεϊ μετέτρεψε την εκλογή σε εκδήλωση του θυμού της φιλοευρωπαϊκής μερίδας μετά το Brexit.

Στις πρώτες δηλώσεις της η Ολνεϊ κατέστησε σαφές ότι η νίκη ήταν «ήττα για όλες τις πολιτικές της οργής» και μια «απόρριψη του σκληρού Brexit». Ακόμη περισσότερο, η Ολνεϊ, που απηχεί σε αυτό τη γραμμή του κόμματός της, τόνισε ότι «δεν θέλουμε να μας βγάλουν έξω από την κοινή αγορά και δεν θα αφήσουμε να κερδίσει η έλλειψη ανεκτικότητας».

Η Τερέζα Μέι, πέρα από μια δήλωση ότι θα ενεργοποιήσει το Αρθρο 50 για την έξοδο από την ΕΕ τον Μάρτιο, δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της για το τι θα διεκδικήσει η χώρα της κατά τις συνομιλίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!