Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Σύμφωνο συμβίωσης Τσίπρα – Ιερώνυμου (και χωρισμού Κράτους – Εκκλησίας!)
[Protagon]: Σύμφωνο συμβίωσης Τσίπρα – Ιερώνυμου (και χωρισμού Κράτους – Εκκλησίας!)

[Protagon]: Σύμφωνο συμβίωσης Τσίπρα – Ιερώνυμου (και χωρισμού Κράτους – Εκκλησίας!)

Σε υψηλές ταχύτητες εισέρχονται τα ζητήματα σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας με φόντο και την Αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά όχι μόνο. Το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τις 6 το απόγευμα της Τρίτης, λειτουργεί ως επιταχυντής ενός διαλόγου που έχει ως φαίνεται ξεκινήσει εδώ και καιρό. Το νέο ραντεβού άλλωστε ανακοινώθηκε, σε αντίθεση με τη μυστική συνάντηση νύχτα στην Αρχιεπισκοπή στις αρχές του περασμένου μήνα.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr , η επίσκεψη του κ. Ιερώνυμου στο Μαξίμου δεν έχει σχέση με αυτή καθαυτή τη Συνταγματική Αναθεώρηση ή τις ενδεχόμενες ενστάσεις της ιεραρχίας σχετικά με την προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους.

Ιερώνυμος και Τσίπρας φέρονται έτοιμοι να υπογράψουν διμερές σύμφωνο χωρισμού Κράτους – Εκκλησίας ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, η οποία ούτως ή άλλως κινείται σε διαφορετικές ταχύτητες.

Θα πρόκειται για μια συμφωνία που θα ορίζει τα περιουσιακά της Εκκλησίας και το μισθολογικό των ιερέων – στο εξής οι περίπου 10.000 ιερείς δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά θα πληρώνονται από τα ταμεία της Εκκλησίας.

Παράλληλα θα συσταθεί ειδική εταιρεία η οποία θα διαχειρίζεται την εκκλησιαστική περιουσία, στην οποία θα είναι μέτοχος και το Δημόσιο. Αυτό ήταν και το περιεχόμενο της μυστικής συνάντησης των δύο ανδρών στις αρχές Οκτωβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!