Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Τι σημαίνει μια «πολιτική συμφωνία» στο Eurogroup
[Protagon]: Τι σημαίνει μια «πολιτική συμφωνία» στο Eurogroup

[Protagon]: Τι σημαίνει μια «πολιτική συμφωνία» στο Eurogroup

Το σενάριο της «πολιτικής συμφωνίας» για ένα νέο διετές ή τετραετές πρόγραμμα με ελάφρυνση χρέους 21,8% έως το 2060, φέρνει στον αφρό κάποια ερωτήματα όπως το ενδεχόμενο να ζητηθεί η ψήφος και της αντιπολίτευσης. Για τους έλληνες φορολογούμενους πάντως μια από τα ίδια…

Οι φορολογούμενοι πολίτες δεν πρόκειται να ελαφρυνθούν φορολογικά ούτε μετά το 2018, που υποτίθεται ότι λήγει το Μνημόνιο 3. Δύο αρμόδιοι υπουργοί ομολόγησαν τις τελευταίες ημέρες πως ακόμη κι αν κάτσει το καλύτερο σενάριο για τη 2η αξιολόγηση, τη ρύθμιση του βραχυπρόθεσμου χρέους και τη μείωση των πλεονασμάτων, οι φορολογικές ελαφρύνσεις δεν θα αφορούν τα φυσικά πρόσωπα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο είπε ότι η μείωση των πλεονασμάτων θα επιτρέψει μετά το 2018 τη διάθεση πόρων σε στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις, σε ενίσχυση καινοτόμων επιχειρήσεων. Ο δε υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος που προτείνει μείωση των πλεονασμάτων κατά μία μονάδα (στο 2,5%), είπε ότι το περίσσευμα θα διατεθεί στη μείωση της φορολογίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πού πάμε;

Αρα, το ερώτημα είναι πού πάμε; Η απάντηση μάλλον δεν θα δοθεί στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, αλλά ίσως σε ένα έκτακτο εντός του μηνός (ίσως και στην αρχή του 2017) και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα περιλαμβάνει ένα «επικαιροποιημένο Μνημόνιο», ένα ειδικό ξεχωριστό 2ετές ή 4ετές Μνημόνιο με το ΔΝΤ, μια ελάφρυνση του χρέους κατά 21,8% μέχρι το 2060, παραμονή στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου με συλλογικές διαπραγματεύσεις αλλά και αύξηση του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων από το 5% στο 10%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!