Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Σημαντικά κέρδη για τον ασφαλιστικό όμιλο Eurolife το 2018
[Protagon]: Σημαντικά κέρδη για τον ασφαλιστικό όμιλο Eurolife το 2018

[Protagon]: Σημαντικά κέρδη για τον ασφαλιστικό όμιλο Eurolife το 2018

Το 2018 χαρακτηρίστηκε από υψηλές επιδόσεις και σημαντικές στρατηγικές πρωτοβουλίες για τον Ομιλο Eurolife ERB, μέλος του Fairfax Financial Holdings Limited.

Σε μία ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά, κατάφερε να σημειώσει σημαντικά λειτουργικά κέρδη προ φόρων που άγγιξαν τα €21,3 εκατ. και συνολικά κέρδη προ φόρων €198,3 εκατ., διατηρώντας την ηγετική του θέση σε κερδοφορία στον ασφαλιστικό κλάδο.

Οι επενδύσεις για την περαιτέρω βελτιστοποίηση της λειτουργίας του, η ανάπτυξη της προϊοντικής γκάμας και η δημιουργία νέων εργαλείων που αναβαθμίζουν την εμπειρία των πελατών και των συνεργατών του, ήταν μερικές μόνο από τις περιοχές που εστίασε ο όμιλος για το 2018.

Επιπλέον, σημείωσε υψηλή παραγωγή με εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ύψους €436 εκατ. και σημαντική αύξηση, σε ποσοστό 8%, του δείκτη Ισοδύναμων Ετησιοποιημένων Ασφάλιστρων (APE). Η συγκεκριμένη ενίσχυση οφείλεται στην αναπτυξιακή στρατηγική του ομίλου για αύξηση παραγωγής από περιοδικά ασφάλιστρα: πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση που στόχο έχει την περαιτέρω ανάπτυξη των περιοδικών ασφαλίστρων, χτίζοντας βαθύτερες και πιο μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες του.

Με σύνολο ενεργητικού €2,8 δις, το 2018 χαρακτηρίζεται ως μία εξαιρετική χρονιά, καθώς ο όμιλος διατήρησε τα υψηλά μερίδια αγοράς (11%), και συγκεκριμένα 20% στις ασφάλειες ζωής και 3% στις γενικές ασφάλειες. Σε μια αγορά που παρουσίασε οριακή αύξηση, τα ποσοστά αυτά αποτελούν απόδειξη της εμπιστοσύνης του κόσμου και του δικτύου συνεργατών του Ομίλου Eurolife ERB στις υψηλής αξίας υπηρεσίες και προϊόντα που προσφέρει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!