Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Η «συγχώρεση» του Σκορσέζε από το Βατικανό
[Protagon]: Η «συγχώρεση» του Σκορσέζε από το Βατικανό

[Protagon]: Η «συγχώρεση» του Σκορσέζε από το Βατικανό

Τριάντα χρόνια μετά τον «Τελευταίο Πειρασμό» και τις επιθέσεις που είχε δεχτεί από ρωμαιοκαθολικούς (και ελληνορθόδοξους) για τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη, ο Μάρτιν Σκορσέζε συναντήθηκε με τον πάπα Φραγκίσκο

H σχέση του Μάρτιν Σκορσέζε με το Βατικανό δεν ήταν ποτέ μια εύκολη σχέση. Εχουν περάσει 30 χρόνια από τότε που ο σπουδαίος αμερικανός κινηματογραφιστής μετέφερε στην οθόνη τον «Τελευταίο Πειρασμό» του Νίκου Καζαντζάκη και προκαλούσε θύελλα διαμαρτυριών όπου υπήρχαν Ρωμαιοκαθολικοί. Ναι, δεν ήταν μόνο οι φανατικοί ελληνορθόδοξοι που έκαιγαν το «Εμπασυ» στο Κολωνάκι για να εμποδίσουν την προβολή της ταινίας· διαμαρτυρίες από τις ΗΠΑ ως τις Φιλιππίνες και από τη Γαλλία ως τη Χιλή και την Αργεντινή είχαν μετατρέψει τον ιταλικής καταγωγής σκηνοθέτη σε ένα είδος persona non grata για τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Μέχρι σήμερα.

Είναι τρόπον τινά ιστορική μέρα, η 30η Νοεμβρίου, και ενδεικτική του ανοίγματος που επιχειρεί σε κάθε τομέα ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο 74χρονος Σκορσέζε έγινε δεκτός στο Βατικανό και συναντήθηκε με τον Ποντίφικα. Η Αγία Εδρα άνοιξε τις πύλες της για την προβολή της νέας ταινίας του Σκορσέζε, που τιτλοφορείται «Σιωπή» και αποτελεί μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του ομότιτλου διηγήματος της Σουσακού Εντο που κυκλοφόρησε το 1966.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!