Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Σγουρός: Οι εργολάβοι της Δούρου πίνουν στην υγειά των «αντιμνημονιακών» – νέο σποτ εν όψει κάλπης
[Protagon]: Σγουρός: Οι εργολάβοι της Δούρου πίνουν στην υγειά των «αντιμνημονιακών» – νέο σποτ εν όψει κάλπης

[Protagon]: Σγουρός: Οι εργολάβοι της Δούρου πίνουν στην υγειά των «αντιμνημονιακών» – νέο σποτ εν όψει κάλπης

Αφιερωμένο στα οικονομικά της Περιφέρειας Αττικής είναι το νέο -τρίτο κατά σειρά- σποτ του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού δύο εβδομάδες πριν από τις κάλπες της 26ης Μαΐου.

Η νοικοκυροσύνη έδωσε τη θέση της στις συνταγές χρεοκοπίας και ένας υγιής φορέας κινδυνεύει να γίνει ελλειμματικός, τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» και προσθέτει για τη διαχείριση των οικονομικών της Περιφέρειας:

«Το πιο εύκολο πράγμα για μένα θα ήταν να μην αφήσω ούτε ένα ευρώ στον επόμενο. Ποιος θα με κατηγορούσε εδώ χρεοκόπησε ολόκληρη η Ελλάδα;»

Ειδική αναφορά κάνει ο Γιάννης Σγουρός στις «χρυσοφόρες» συμβάσεις, άνω των 100.000.000 ευρώ, που υπέγραψε την περίοδο 2014-2019 η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου για την αναπαραγωγή -όπως καταγγέλλει- του ίδιου και απαράλλαχτου παρωχημένου τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική.

Παραπέμποντας στα τσιτάτα της κυρίας Δούρου, πίσω στο 2014, όπως το αλήστου μνήμης «αλλιώς μαζεύουν τα σκουπίδια οι μνημονιακοί και αλλιώς οι αντιμνημονιακοί», ο κ. Σγουρός υπενθυμίζει το σχετικό σποτ που είχε κυκλοφορήσει η τότε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, όπου υποστήριζε με βεβαιότητα ότι «μπορεί να κάνουμε νέα αρχή, να σταματήσουν οι εργολάβοι να κερδίζουν από τα σκουπίδια».

Τότε, σημειώνει, η Ρένα Δούρου λασπολογούσε με αστήρικτες καταγγελίες κατά των αντιπάλων της, μιλώντας για σκοτεινές διαδρομές και διαπλοκή», τελικά όμως «αποδείχτηκε ότι η κριτική της ήταν βασισμένη στο ψέμα, αφού έκανε τα εκ διαμέτρου αντίθετα από αυτά που έλεγε, ενώ με τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές της εγκλώβισε τη διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου στο τέλμα».

Και όλα αυτά, όπως επισημαίνει, όταν η διοίκησή του είχε παραδώσει έτοιμους τέσσερις διαγωνισμούς για την κατασκευή ισάριθμων μονάδων επεξεργασίας και τριών μονάδων κομποστοποίησης σε εξέλιξη προϋπολογισμού 400 εκ. € με χρηματοδότηση από ιδιωτικά και κοινοτικά κεφάλαια, έναν διαγωνισμό για την κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα, εννέα διαγωνισμούς για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ της Αττικής, ολοκληρωμένο οδηγό για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων από τους δήμους της Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος Life.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!