Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Σεργκέι Πολούνιν: το «κακό παιδί» του μπαλέτου είναι και ομοφοβικό;
[Protagon]: Σεργκέι Πολούνιν: το «κακό παιδί» του μπαλέτου είναι και ομοφοβικό;

[Protagon]: Σεργκέι Πολούνιν: το «κακό παιδί» του μπαλέτου είναι και ομοφοβικό;

Ο Σεργκέι Πολούνιν, μπορεί να είναι ένας σούπερ σταρ του κλασικού χορού, είναι όμως και ένας κινούμενος στόχος για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.

Αφορμή στάθηκαν τα σχόλιά του στο Instagram, μέσα από τα οποία, δεν αργεί κάποιος να θεωρήσει ότι ο 29χρονος χορευτής είναι ομοφοβικός. Αναφερόμενος σε συναδέλφους χορευτές με τους οποίους έχει συνεργαστεί κατά καιρούς, το «κακό παιδί» του μπαλέτου έγραψε χαρακτηριστικά: «Οι άνδρες χορευτές πρέπει να επιστρέψουν στο να είναι πολεμιστές, λέοντες, λύκοι. Από τη στιγμή που επί σκηνής υπάρχει ήδη μία πρίμα μπαλαρίνα, δεν είναι ανάγκη να ψάχνουμε για δεύτερη. Να είστε αρρενωποί, γι’ αυτόν τον λόγο έχετε όρχεις».

Και συνεχίζοντας τα μαθήματα σεξουαλικότητας και σεξουαλικής αγωγής: «Οι γυναίκες προσπαθούν να πάρουν τον δικό μας ρόλο, επειδή εμείς δεν τις ικανοποιούμε πια». Στην εποχή των social media και της έντονης κοινωνικής ευαισθητοποίησης, η σκηνή, καλώς ή κακώς, είναι πλέον κάτι αλληλένδετο με τη ζωή και όλα αυτά τα σχόλια του Πολούνιν, ίσως να του κοστίσουν αρκετούς προγραμματισμένους και σημαντικούς ρόλους, με κυριότερο αυτόν στην παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 26 Αυγούστου 2019 στη Βερόνα.

Πολλές οργανώσεις, με πιο μάχιμη την ομάδα gay ακτιβιστών Circolo Pink στην Ιταλία, έχουν ήδη ζητήσει από τον δήμαρχο της Βερόνας Φεντερίκο Σμποαρίνα, να ακυρώσει την παράσταση, δεδομένων των ομοφοβικών δηλώσεων του συγκεκριμένου χορευτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!