Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ο Σεπτέμβριος ήταν -και αυτός!- ο θερμότερος όλων των εποχών
[Protagon]: Ο Σεπτέμβριος ήταν -και αυτός!- ο θερμότερος όλων των εποχών

[Protagon]: Ο Σεπτέμβριος ήταν -και αυτός!- ο θερμότερος όλων των εποχών

Σχεδόν ένα βαθμό πάνω από τον μέσο όρο του περασμένου αιώνα ήταν η θερμοκρασία τον μήνα που πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεία της NASA, που δείχνουν ξανά με οδυνηρό τρόπο ότι η κλιματική αλλαγή συνεχίζεται σχεδόν ανεξέλεγκτη

Χωρίς πλέον να είναι έκπληξη, ο Σεπτέμβριος που πέρασε ήταν ο πιο θερμός Σεπτέμβριος που έχει καταγραφεί εδώ και πάνω από έναν αιώνα, σύμφωνα με τα δεδομένα της NASA.

Η μέση θερμοκρασία τον μήνα που πέρασε ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων 136 ετών, δηλαδή από το 1880 οπότε και τηρούνται αξιόπιστα στοιχεία σε όλο τον κόσμο.

Το Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA επιβεβαίωσε συγκεκριμένα ότι ο Σεπτέμβριος του 2016 ήταν κατά 0,91 βαθμούς Κελσίου πιο θερμός από τον μέσο όρο των ετών 1951-1980, τα οποία είναι το διάστημα αναφοράς.

Η απόκλιση της θερμοκρασίας από τον μέσο όρο για το 2016 είναι εμφανής, όπως φαίνεται στο σχεδιάγραμμα της NASA (Goddard Institute for Space Studies)

Αυτό σημαίνει ότι από τον Οκτώβριο του 2015 συμπληρώνουμε 11 συνεχόμενους μήνες με ρεκόρ θερμοκρασιών έναντι του μέσου όρου. Σε αυτό το διάστημα επτά από τους 11 μήνες ήταν τουλάχιστον κατά ένα βαθμό πιο θερμοί από τον μέσο όρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!