Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Τα σενάρια για το Brexit μετά την παραίτηση της Τερέζα Μέι
[Protagon]: Τα σενάρια για το Brexit μετά την παραίτηση της Τερέζα Μέι

[Protagon]: Τα σενάρια για το Brexit μετά την παραίτηση της Τερέζα Μέι

Σε μια αναμενόμενη από καιρό κίνηση η Τερέζα Μέι παραιτήθηκε έπειτα από παρατεταμένη αδυναμία να περάσει από το Κοινοβούλιο –ή, πιο σωστά, από την κοινοβουλευτική της ομάδα- το Brexit.

Αυτό δεν αίρει την αβεβαιότητα γύρω από την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, ενώ θέτει και πολλά ερωτήματα για το άμεσο μέλλον: Τι θα συμβεί όσο η Βρετανία διανύει τη δεύτερη παράταση από την ημερομηνία εξόδου; Θα υπάρξει νέα μετακίνηση στην ημερομηνία – ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήδη τη θεωρεί πιθανή – ή έρχεται πιο κοντά το άτακτο Brexit;

Και τι θα γίνει με την πιθανότητα να ακυρωθεί η διαδικασία στο «και πέντε», χωρίς η Βρετανία να αποφύγει την ταπείνωση να κάνει πίσω έπειτα από τρία χρόνια συζητήσεων;

Τα βασικά σενάρια είναι τρία:

Νέα αναβολή του διαζυγίου

Πολλά θα εξαρτηθούν από το όνομα του διαδόχου της Τερέζα Μέι, αν και δεν θα μάθουμε ποιος είναι πριν από τα μέσα Ιουνίου.

Αυτός (ή αυτή) θα χρειαστεί προφανώς να επαναδιαπραγματευθεί με την ΕΕ τους όρους της αποχώρησης της Βρετανίας καθώς η απερχόμενη πρωθυπουργός δεν κατάφερε να γίνει δεκτό από τους βουλευτές το σχέδιό της για το Brexit. Και αυτό παρότι οι Βρυξέλλες έχουν τονίσει ότι η μοναδική πιθανή συμφωνία είναι αυτή στην οποία κατέληξαν με τη Μέι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!