Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 7 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Σχεδόν 150.000 κυβερνοεπιθέσεις στις ΗΠΑ (μόνο στις εκλογές)
[Protagon]: Σχεδόν 150.000 κυβερνοεπιθέσεις στις ΗΠΑ (μόνο στις εκλογές)

[Protagon]: Σχεδόν 150.000 κυβερνοεπιθέσεις στις ΗΠΑ (μόνο στις εκλογές)

Συγκλονιστικά στοιχεία από την έρευνα που διεξάγεται αναφορικά με τις κυβερνοεπιθέσεις που δέχθηκε το αμερικανικό σύστημα καταγραφής ψηφοφόρων κατά την προεκλογική περίοδο, έδωσε στη δημοσιότητα το ελεγκτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το αμερικανικό σύστημα δέχθηκε πάνω από 150.000 κυβερνοεπιθέσεις μόνο την ημέρα των εκλογών, σε περισσότερες από 20 αμερικανικές πολιτείες. Οπως εκτιμούν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, η συντριπτική πλειοψηφία των κυβερνοεπιθέσεων είχε προέλευση ρώσους χάκερ.

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν νωρίς τον Αύγουστο του 2016, οπότε και επισημάνθηκαν από το FBI. Τον Σεπτέμβριο, εταιρεία που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, ανέλαβε την «ασπίδα» του συστήματος, εντοπίζοντας τουλάχιστον 55 «προβλήματα», τα οποία και ξεκίνησε να διορθώνει.

Χρειάστηκαν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κενά στο σύστημα.

Οπως χαρακτηριστικά διέρρευσε, το σύστημα αντιμετώπισε, μόνο την ημέρα των εκλογών, 149.832 προσπάθειες κακόβουλων προγραμμάτων να εισχωρήσουν στο σύστημα καταγραφής των ψηφοφόρων και προφανώς να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!