Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Σαν Φρανσίσκο: χιλιάδες οι άστεγοι στη σκιά των δισεκατομμυριούχων
[Protagon]: Σαν Φρανσίσκο: χιλιάδες οι άστεγοι στη σκιά των δισεκατομμυριούχων

[Protagon]: Σαν Φρανσίσκο: χιλιάδες οι άστεγοι στη σκιά των δισεκατομμυριούχων

Κάποτε έμοιαζε με παράδοξο, σήμερα είναι σχεδόν κανονικότητα για τις πόλεις της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ που φιλοξενούν εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, όπως το Σαν Φρανσίσκο. Η πυκνότητα των εκατομμυριούχων -ακόμη και δισεκατομμυριούχων- των νέων τεχνολογιών συναγωνίζεται εκείνη των αστέγων.

Είναι εύκολο να δεις αστέγους στο Σαν Φρανσίσκο. Πέρυσι, υπολογίζεται ότι ζούσαν στους δρόμους περίπου 8.000 άνδρες και γυναίκες (αύξηση 17% σε σχέση με το 2017). Αν προσθέσουμε σε αυτούς ανθρώπους σε νοσοκομεία, κέντρα απεξάρτησης και φυλακές, ο συνολικός αριθμός ενδέχεται να ξεπερνά τους 10.000, επί συνολικού πληθυσμού 884.000 ανθρώπων στα όρια της πόλης.

Από μία άλλη άποψη δεν είναι εύκολο να τους δεις – το θέαμα είναι αποκαρδιωτικό. Οι τουρίστες, γράφουν οι Times , σοκάρονται και απορούν βλέποντας ανθρώπους εν μέση οδώ να καπνίζουν κρακ και να φωνασκούν. Οι καταγγελίες για περιττώματα και σύριγγες στα πεζοδρόμια σε κάποιες γειτονιές μετριούνται πια σε δεκάδες χιλιάδες τον χρόνο.

Οι κάτοικοι του παραδοσιακά φιλελεύθερου και προοδευτικού Σαν Φρανσίσκο δεν έχουν ενιαία στάση.

Πολλοί θέλουν να υπάρξει λύση, αλλά όχι αν αυτό σημαίνει να φτιαχτούν καταλύματα κοντά στις κατοικίες τους. Πρόσφατα η πρόταση να κατασκευαστεί κατάλυμα για 200 αστέγους έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες για τη δήμαρχο του Σαν Φρανσίσκο Λόντον Μπριντ. «Φτιάξ’ το στο δημαρχείο!» φώναζαν, διακόπτοντας την ομιλία της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!