Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ρωσική κατασκοπεία στα βάθη των θαλασσών
[Protagon]: Ρωσική κατασκοπεία στα βάθη των θαλασσών

[Protagon]: Ρωσική κατασκοπεία στα βάθη των θαλασσών

Με αφορμή το πρόσφατο δυστύχημα με το ρωσικό υποβρύχιο η ιταλική εφημερίδα La Repubblica ασχολείται με τον ρόλο τέτοιου είδους σκαφών ενάλιας δραστηριότητας σε συνθήκες «νέου Ψυχρού Πολέμου», όπως σημειώνει με έμφαση στον υπέρτιτλο του δημοσιεύματός της.

Αυτά τα υποβρύχια σκάφη είναι μεν πυρηνοκίνητα (του τύπου AS-12) αλλά δεν φέρουν οπλισμό. Οι Ρώσοι τα βάφτισαν Λόσαρικ, δανειζόμενοι το όνομα ενός σοβιετικού κινουμένου σχεδίου με λαϊκή απήχηση. Το Λόσαρικ ήταν ένα αλογάκι φτιαγμένο από μπάλες – τίποτα ύποπτο.

Το ύποπτο έγκειται στη δουλειά που κάνουν τα συνονόματά του ρωσικά υποβρύχια.

Είναι εντεταλμένα να ελέγχουν τους «αγωγούς των data» που φιλοξενούνται στα άπατα νερά.

Διότι «όποιος τους ελέγχει, τους χειρίζεται ή τους καταστρέφει, μπορεί να γίνει ο αφέντης του ηλεκτρονικού πλέγματος» μέσω του οποίου κυβερνάται ο κόσμος μας. Είναι υποβρύχια-δούρειοι ίπποι σαν να λέμε, υποβρύχια-αλογάκια σαν τον Λόσαρικ, αλλά όχι το ίδιο άκακα και αθώα. Δεν είναι παιδικά παιχνίδια.

Το σοβιετικό αλογάκι Λόσαρικ δεν βουτούσε στους ωκεανούς των data (Youtube)

Το ιταλικό φύλλο γράφει ότι γεννήθηκαν λίγο πριν από τη διάλυση της ΕΣΣΔ, το 1988, εγκαταλείφθηκαν στα χρόνια του μετασοβιετικού χάους και αναστήθηκαν από τον Βλαντίμιρ Πούτιν όταν ανέλαβε εκείνος τα ηνία στο Κρεμλίνο. Ισχυρίζεται δε ότι η κατ’ εντολήν Πούτιν αποστολή τους είναι ο έλεγχος των υποθαλασσίων καλωδίων/οπτικών ινών που εδραιώνουν την παγκόσμια τάξη και ασφάλεια, κινούν την οικονομία του πλανήτη και διαμορφώνουν τον ομογενοποιημένο «σύγχρονο τρόπο ζωής» μεταφέροντας συνεχώς δισεκατομμύρια δεδομένα κάθε είδους: από απλά και αδιάφορα ηλεκτρονικά μηνύματα ιδιωτών μέχρι άκρως ενδιαφέρουσες στρατιωτικές πληροφορίες και εντολές τραπεζικών συναλλαγών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!