Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Reuters: Προσφυγόπουλα στο σκλαβοπάζαρο του σεξ στην Αθήνα
[Protagon]: Reuters: Προσφυγόπουλα στο σκλαβοπάζαρο του σεξ στην Αθήνα

[Protagon]: Reuters: Προσφυγόπουλα στο σκλαβοπάζαρο του σεξ στην Αθήνα

Γίνονται τέτοια πράγματα επί κυβερνήσεως Αριστεράς; Μια ακόμη απόδειξη ότι εκείνοι που φώναζαν για την Αμυγδαλέζα καταπίνουν τώρα την κάμηλο του εφιάλτη των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων—προφανώς ο όρος «φιλοξενία» χρησιμοποιείται καταχρηστικά— και συνολικά της διαχείρησης του Προσφυγικού, έρχεται να προστεθεί σε τόσες άλλες. Αυτή τη φορά από το ρεπορτάζ του Reuters για τις συνθήκες που βιώνουν ακόμα και μικρά παιδιά —ή μάλλον ιδίως αυτά— στη ζωή μετά τα hot spots.

Μιλάμε για χιλιάδες παιδιά…

Τα προσφυγόπουλα στην Ελλάδα βρίσκονται εγκλωβισμένα σε έναν σοκαριστικό φαύλο κύκλο κακοποίησης καθώς αναγκάζονται να εκδίδονται για να επιβιώσουν και κάποια αγοράζουν στη συνέχεια με τα «κέρδη» τους σεξουαλικές υπηρεσίες από γυναίκες, σημειώνει η Λιν Τέιλορ για το Reuters, το οποίο στο ρεπορτάζ του αναφέρεται στις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Φάρος» για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην Αθήνα, που είναι εκτεθειμένα στην εκμετάλλευση.

Σύμφωνα με κρατικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Οκτώβριο, υπάρχουν στην Ελλάδα περίπου 3.640 ασυνόδευτα παιδιά, κυρίως αγόρια από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

«Συναντούμε ανήλικους που κινδυνεύουν, που είναι ευάλωτοι στην εκμετάλλευση και πωλούν σεξουαλικές υπηρεσίες. Έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους» είπε ο Νταν Μπίσουας, ιδρυτής της οργάνωσης και πρόσθεσε στο περιθώριο του συνεδρίου «Γυναίκες Ηγέτες για την Παγκόσμια Υγεία» στο Λονδίνο, ότι ένα άλλο σοκαριστικό στοιχείο που διαπίστωσε η οργάνωση ήταν ότι «τα ίδια αγόρια που πωλούσαν σεξ, αγόραζαν επίσης σεξ».

Όπως αναφέρει ο Ντ. Μπίσουας, κάποια από τα προσφυγόπουλα στην Αθήνα, όχι μόνον γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης, αλλά ότι και τα ίδια κακοποιούν στη συνέχεια γυναίκες, υπογραμμίζοντας πως η ομάδα του εργάζεται για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μέσω της εκπαίδευσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!