Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 9 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Ρέγκλινγκ: «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει τελικά success story»
[Protagon]: Ρέγκλινγκ: «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει τελικά success story»

[Protagon]: Ρέγκλινγκ: «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει τελικά success story»

Οχι μόνο βλέπει να έχει ξεπεραστεί η ευρωκρίση, αλλά θεωρεί ότι η Ελλάδα μπορεί τελικά να τα καταφέρει και να γίνει ένα success story ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σε άρθρο του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung της Παρασκευής, ο Ρέγκλινγκ εκτιμά ότι η κρίση στην Ευρωζώνη έχει οριστικά ξεπεραστεί, ενώ χαρακτηρίζει γενικά ορθή τη στρατηγική διάσωσης που εφαρμόστηκε.

Προτείνει ακόμη, όπως επισημαίνει η Deutsche Welle , συγκεκριμένα μέτρα θωράκισης της νομισματικής ένωσης, όπως τη δημιουργία κοινού προϋπολογισμού, τη δημιουργία ενός κοινού πρόσθετου ταμείου ανεργίας αλλά και ενός ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική περίπτωση, εμφανίζεται αισιόδοξος ότι και η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει.

Eχοντας προηγουμένως αντιπαραβάλει τα παραδείγματα της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Κύπρου όπου τα προγράμματα προσαρμογής «ολοκληρώθηκαν με επιτυχία», ο Ρέγκλινγκ επισημαίνει ότι η Ελλάδα «είναι μια ειδική περίπτωση».

Και εξηγεί: «Πουθενά αλλού οι δυσκολίες δεν ήταν τόσο μεγάλες και η εθνική (δημόσια) διοίκηση τόσο αδύναμη. Γι’ αυτό και οι προσπάθειες σταθεροποίησης δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, μετά από επτά χρόνια μνημονίου», λέει ο επικεφαλής του ESM, εκτιμώντας ωστόσο την ίδια ώρα ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί το σύνολο των 86 δις που προβλέπει το τρίτο πρόγραμμα στήριξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!