Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
4 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ψηφίστηκαν τα έκτακτα μέτρα για τους πυροπλήκτους της Αττικής
[Protagon]: Ψηφίστηκαν τα έκτακτα μέτρα για τους πυροπλήκτους της Αττικής

[Protagon]: Ψηφίστηκαν τα έκτακτα μέτρα για τους πυροπλήκτους της Αττικής

Ψηφίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου από την Ολομέλεια της Βουλής οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με τα έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των πυροπλήκτων της Αττικής που έχασαν ανθρώπους και περιουσίες στα γεγονότα του περασμένου Ιουλίου. Πρόκειται για μέτρα που ήδη υλοποιούνται.

Η κυβέρνηση, μέσω της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, υποστήριξε ότι τα μέτρα αυτά «ήταν επιβεβλημένα» και ότι «αν απαιτηθεί» θα υπάρξει και συνέχεια. Παρουσίασε δε στοιχεία για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.

Η αντιπολίτευση θεώρηση ότι τα μέτρα είναι ανεπαρκή.

Τα στοιχεία

Μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί 3.265 αιτήσεις, 1.739 αιτήσεις έχουν απορριφθεί και σε 613 εκκρεμούν κάποια διορθωτικά στοιχεία των δικαιούχων. Εχει χορηγηθεί συνολικά το ποσό των 15.269.135,84 ευρώ σε 3.091 πληγέντες (φυσικά πρόσωπα).

Εχουν υποβληθεί 156 αιτήσεις για πληγείσες επιχειρήσεις και έχει χορηγηθεί το ποσό των 607.300 ευρώ σε 85 από αυτές. Εχουν εκδοθεί πρωτόκολλα αυτοψίας επικινδύνων, ετοιμόρροπων κτιρίων. Για την Ανατολική Αττική τα κτίρια είναι 336 και για τη Δυτική Αττική τα κτίρια είναι 108.

Εχει εκδοθεί η απόφαση για την οριοθέτηση της περιοχής, προκειμένου να βγουν οι αποζημιώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι αιτιάσεις

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου επισήμανε την ανησυχία των πολιτών από την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, μία κατάσταση που αποδεικνύει την ολιγωρία της κυβέρνησης, αλλά κυρίως την εγκατάλειψη από την Περιφέρεια Αττικής,

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος επικέντρωσε στην πολιτική αντιμετώπιση των καταστροφών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είναι δυνατόν να καίγονται εκατό άνθρωποι, να φταίνε οι προηγούμενοι και εσείς να μην έχετε καμία ευθύνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!