Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις
[Protagon]: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

[Protagon]: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

Το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή, για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, την εφορία και τους δήμους, παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, την Κυριακή, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Σχετικά με τις ρυθμίσεις, τα βασικά χαρακτηριστικά, όπως παρουσιάστηκαν από τους υπουργούς, είναι τα εξής:

– Υπάγονται στη ρύθμιση οι οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018, για όλα τα φυσικά πρόσωπα, με μόνο περιορισμό ότι η ελάχιστη δόση θα είναι 30 ευρώ.

– Για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, οι φορολογούμενοι με οφειλές στην εφορία θα υπάγονται κατευθείαν στο καθεστώς των 120 δόσεων, ενώ για τα μεγαλύτερα εισοδήματα θα υπάρχει ένας συντελεστής ο οποίος θα μειώνεται ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων.

– Οσοι φορολογούμενοι προβούν σε εφάπαξ καταβολή των οφειλών τους θα απαλλαχθούν στο 100% από τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα.

– Εφόσον ο οφειλέτης επιλέξει λιγότερες δόσεις, η μείωση των προσαυξήσεων θα ανέρχεται στο 95%.

– Για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας έως τις 28 Ιουνίου για την Εφορία και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για τα ασφαλιστικά Ταμεία.

– Για την αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ, η ρύθμιση αυξάνει τις δόσεις από 12 σε 18.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!