Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Πρόταση ενοχής για την Ηριάννα: «Δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις για το DNA»
[Protagon]: Πρόταση ενοχής για την Ηριάννα: «Δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις για το DNA»

[Protagon]: Πρόταση ενοχής για την Ηριάννα: «Δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις για το DNA»

Την ενοχή της Ηριάννας και του Περικλή, όπως και πρωτόδικα, εισηγήθηκε η εισαγγελέας Εδρας του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, το οποίο δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, δηλώνοντας πεπεισμένη πως οι δύο κατηγορούμενοι είναι μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Μέσα σε μία ασφυκτικά γεμάτη -από φίλους και αλληλέγγυους των δύο καταδικασθέντων σε κάθειρξη 13 ετών πρωτόδικα- αίθουσα, η εισαγγελέας Αναστασία Μασούρα διατύπωσε τη θέση της ότι η 29χρονη διδακτορική υποψήφια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο 34χρονος πτυχιούχος Γεωπονικής «έχουν σφικτό εναγκαλισμό» με «μέλη και ηγετικά στελέχη των Πυρήνων».

Κατά την κ. Μασούρα, τα ευρήματα του εργαστηριακού ελέγχου της ΓΑΔΑ είναι απολύτως αξιόπιστα και υποδεικνύουν «άμεση επαφή» με οπλισμό που είχε βρεθεί στην Πανεπιστημιούπολη, βάσει του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 29χρονης και του 34χρονου συγκατοίκου του συντρόφου της.

Η εισαγγελέας ξεκίνησε με μια εισαγωγή για τη μετάδοση της δίκης, κάνοντας λόγο για ανακριβή δημοσιεύματα με στόχο τη «δολοφονία του χαρακτήρα της». Υποστήριξε, επίσης, ότι «δεν ζήτησε ποτέ δηλώσεις νομιμοφροσύνης από τους κατηγορούμενους» και έκλεισε την εισαγωγή της λέγοντας: «Δεν εκτιμώ ανθρώπους που στα δύσκολα εγκαταλείπουν τις αξίες τους».

Στη συνέχεια ξεκίνησε την αγόρευσή της υπογραμμίζοντας ότι «η Ηριάννα δεν έδωσε πειστική απάντηση για το πώς βρέθηκε DNA του Δ.Μπ. σε δίπλωμα οδήγησής της αφού μάλιστα ισχυρίζεται ότι δεν τον γνωρίζει», χαρακτήρισε αξιόπιστη την έκθεση και το εργαστήριο της ΕΛΑΣ, ενώ σημείωσε ότι οι πραγματογνώμονες μάρτυρες (Φύτρου, Φιτσιάλος) δεν κατέστησαν αρκετά πειστικές τις καταθέσεις τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!