Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 16 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Το Protagon στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα
[Protagon]: Το Protagon στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα

[Protagon]: Το Protagon στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα

Παρουσιάζοντας ένα άρθρο του Protagon με φωτογραφίες της Άννας Παντελιά από τις μονάδες της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, ξεκίνησε την παρέμβαση της στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, η Μαρία Σπυράκη, ως ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ και ως μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η σύνοδος διεξάγεται στο Κατοβίτσε της Πολωνίας.

Η κυρία Σπυράκη χρησιμοποίησε το άρθρο του Protagon για να δείξει προς το ακροατήριο το μέγεθος της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που δημιουργεί η καύση του λιγνίτη στην περιοχή της Κοζάνης. Παράλληλα σημείωσε ότι η σημασία της χρήσης λιγνίτη για την εθνική και τοπική οικονομία είναι τόσο σημαντική, ώστε η μετάβαση σε νέες πηγές ενέργειας δεν μπορεί να γίνει χωρίς υποστήριξη.

H Mαρία Σπυράκη αναφέρθηκε στη σημασία, αλλά και στην επιβάρυνση που προκαλεί ο λιγνίτης στην Ελλάδα

Πράγματι, αυτή τη στιγμή, τα μεγέθη που περιγράφουν τη σημασία του λιγνίτη στην εθνική οικονομία, είναι εμβληματικά: ο λιγνίτης καλύπτει το 28% των ενεργειακών αναγκών της χώρας και παράγει οικονομίες κλίμακας που αντιστοιχούν στο 45% του ΑΕΠ της Δυτικής Μακεδονίας, απασχολώντας 10.000 εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, όμως, επτά στους δέκα θανάτους στην Πτολεμαΐδα, συνδέονται με την καύση λιγνίτη.

Τη δεκαετία 2020-2030 υπολογίζεται ότι θα διατεθούν περί τα 379 δισ. ευρώ σε παρεμβάσεις που αφορούν το κλίμα και τις μορφές ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!