Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Πρόστιμο 2 δισ. δολαρίων στη Bayer για το ζιζανιοκτόνο Roundup
[Protagon]: Πρόστιμο 2 δισ. δολαρίων στη Bayer για το ζιζανιοκτόνο Roundup

[Protagon]: Πρόστιμο 2 δισ. δολαρίων στη Bayer για το ζιζανιοκτόνο Roundup

Ως άλλο ένα επεισόδιο στον επιχειρηματικό πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία μπορούμε να δούμε την επιβολή βαρύτατου προστίμου στην εταιρεία Bayer, η οποία θα καταβάλει τεράστια αποζημίωση σε ζεύγος καρκινοπαθών.

Το συνολικό κόστος για τη γερμανική εταιρεία, που το 2016 εξαγόρασε τη Monsanto έναντι 63 δισ. δολαρίων, ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια.

Το σώμα των ενόρκων σε δικαστήριο στο Οκλαντ της Καλιφόρνιας έκρινε τη Δευτέρα ότι η εταιρεία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση στον Αλβα και την Αλμπέρτα Πίλιοντ, που πάσχουν από καρκίνο, λέμφωμα μη-Χότζκιν, γεγονός που αποδίδουν στη χρήση του ζιζανιοκτόνου Roundup.

Η εταιρεία πρέπει πλέον να καταβάλει 18 εκατ. δολάρια στον Αλβα Πίλιοντ, 37 εκατ. στην Αλμπέρτα Πίλιοντ και ένα δισ. δολάρια στον καθένα τους ως πρόσθετα ποσά πέραν της αποζημίωσης. Αυτό γιατί η Monsanto δεν φρόντισε να προειδοποιεί επαρκώς τους πελάτες της για τους κινδύνους που συνεπαγόταν η χρήση του ζιζανιοκτόνου της για και για αμέλεια.

Από την πλευρά της η Bayer χαρακτήρισε την απόφαση απογοητευτική και δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση.

Επισήμανε ότι οι Πίλιοντ είχαν πολλά προβλήματα υγείας επί σειρά ετών και σε κάθε περίπτωση διέτρεχαν κίνδυνο να εμφανίσουν το λέμφωμα. Προσθέτει, όπως γράφει ο Monde , ότι η ετυμηγορία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το συμπέρασμα της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) ότι «δεν υπάρχουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία» από τη χρήση της γλυφοσάτης, της δραστικής ουσίας του ζιζανιοκτόνου Roundup.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!