Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Προς (άνετη) αυτοδυναμία βαδίζει ο Μπόρις Τζόνσον
[Protagon]: Προς (άνετη) αυτοδυναμία βαδίζει ο Μπόρις Τζόνσον

[Protagon]: Προς (άνετη) αυτοδυναμία βαδίζει ο Μπόρις Τζόνσον

Το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον οδεύει να εξασφαλίσει πλειοψηφία 28 εδρών στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων YouGov.

Η εκτίμηση είναι σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη του περασμένου μήνα, η οποία προέβλεπε ότι οι Τόρις θα κατήγαγαν θρίαμβο με πλειοψηφία 68 εδρών. Ωστόσο, σε περίπτωση που επαληθευθεί, δείχνει τουλάχιστον ότι η Βρετανία δεν θα μπει σε πολιτικές περιπέτειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης και ότι το Brexit θα απέχει πλέον ελάχιστα.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Συντηρητικοί αναμένεται να κερδίσουν 339 έδρες από τις 650 της Βουλής των Κοινοτήτων, αριθμό αρκετά αυξημένο από τις 317 που είχαν εξασφαλίσει στις εκλογές του 2017, αλλά αισθητά κατώτερο από τις 359 που προβλεπόταν στις 27 Νοεμβρίου.

Το όριο της αυτοδυναμίας είναι οι 326 έδρες.

Η δημοσκόπηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Times.

Το Εργατικό Κόμμα αναμένεται να καταλάβει 231 έδρες, λιγότερες από τις 262 που είχε εξασφαλίσει το 2017 αλλά πιο ψηλά από τις 211 που προβλεπόταν να κερδίσει τον Νοέμβριο.

Η YouGov προειδοποιεί πάντως ότι η αβεβαιότητα είναι τέτοια, ώστε υπάρχει ενδεχόμενο κανένα κόμμα να μην εξασφαλίσει τη σχετική ή την απόλυτη πλειοψηφία.

Με βάση την ίδια δημοσκόπηση, το Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP) θα καταλάβει 41 έδρες και το φιλοευρωπαϊκό κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών 15 έδρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!