Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
7 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Προϋπολογισμός με «δώρο» από την Κομισιόν τις συντάξεις
[Protagon]: Προϋπολογισμός με «δώρο» από την Κομισιόν τις συντάξεις

[Protagon]: Προϋπολογισμός με «δώρο» από την Κομισιόν τις συντάξεις

Χωρίς περικοπές στις συντάξεις, μετά και τη συμφωνία με την ΕΕ, και με μέτρα που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση από τη Θεσσαλονίκη, κατατέθηκε ο προϋπολογισμός του 2019.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης παρέδωσε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση το στικάκι, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χουλιαράκης, πέρα από την αναφορά σε κατάργηση της μείωσης των συντάξεων, άφησε να εννοηθεί ότι θα ακυρωθεί και το μέτρο για μείωση του αφορολόγητου. «Εχουμε λοιπόν πια την δυνατότητα να ακυρώσουμε τα προνομοθετημένα μέτρα που είναι αχρείαστα και αντιπαραγωγικά επειδή πετύχαμε τους στόχους μας», είπε σχετικά.

Ο προϋπολογισμός θα εισαχθεί για συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου. Η συζήτησή στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να ξεκινήσει στις 12 Δεκεμβρίου και η ψήφισή του με ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου.

Λίγο νωρίτερα είχε δώσει το πράσινο φως της έγκρισης του προσχεδίου και η Κομισιόν, με τον Πιερ Μοσκοβισί να δηλώνει ότι «η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει. Το πολιτικό μάθημα είναι ότι οι προσπάθειες των Ελλήνων και οι αποφάσεις μας αποφέρουν καρπούς και ως προς τα μεγέθη αλλά και από άποψης κοινωνικής δικαιοσύνης».

Ο Επίτροπος σημείωσε ακόμη ότι «ανοίγει ο δρόμος για ακύρωση μέτρων που είχαν προνομοθετηθεί», δηλαδή για την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!