Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Προϋπολογισμό με στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% και το 2020 καταθέτει η κυβέρνηση
[Protagon]: Προϋπολογισμό με στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% και το 2020 καταθέτει η κυβέρνηση

[Protagon]: Προϋπολογισμό με στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% και το 2020 καταθέτει η κυβέρνηση

Τον πρώτο της Προϋπολογισμό αποκαλύπτει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την κατάθεση τη Δευτέρα στη Βουλή, του προσχεδίου για το 2020.

Σύμφωνα με την επίσημη γραμμή ενημέρωσης με αυτήν την εξέλιξη το οικονομικό επιτελείο εισέρχεται στην «τελική ευθεία», στο «τέλος» της οποίας είναι το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου και η αναμενόμενη, τότε, έγκριση για την εκταμίευση των 640 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επεσήμανε την Κυριακή στον «Ελεύθερο Τύπο», ότι «όπως θα φανεί και στο σχέδιο Προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή, δεν υφίσταται δημοσιονομικό κενό για το 2020». Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ο Προϋπολογισμός θα ενσωματώνει και το πακέτο των φοροελαφρύνσεων ύψους 1,2 δισ. ευρώ (καθαρού δημοσιονομικού κόστους 1 δισ. ευρώ) που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα επιτευχθεί το επόμενο έτος ο δημοσιονομικός στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου ανέφεραν στα κλιμάκια των Θεσμών ότι το επόμενο έτος δεν θα υπάρχει δημοσιονομικό κενό και θα υλοποιηθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς υπάρχουν στη «φαρέτρα» τα εξής, μεταξύ άλλων, «όπλα»:

-Η ενίσχυση των εσόδων και της ανάπτυξης, μέσω της επιτάχυνσης των ιδιωτικοποιήσεων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!