Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Πρόδωσε ένα εσώρουχο τον αλ-Μπαγκντάντι;
[Protagon]: Πρόδωσε ένα εσώρουχο τον αλ-Μπαγκντάντι;

[Protagon]: Πρόδωσε ένα εσώρουχο τον αλ-Μπαγκντάντι;

Το ήμισυ του παντός στις επιχειρήσεις για την εξόντωση στόχων υψηλής αξίας όπως ο Οσάμα μπιν Λάντεν ή ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάτι είναι να εντοπιστεί το πρόσωπο, χωρίς να υπάρχουν αμφιβολίες ότι όντως είναι αυτό.

Για το πώς μπορούν να φτάσουν σε αυτό οι μέθοδοι είναι πολλές: παρακολούθηση από αέρος και εδάφους, υποκλοπές, ακόμη και οι φλύαροι γείτονες. Ενας κατάσκοπος μέσα στον κύκλο του προσώπου που είναι υπό παρακολούθηση είναι φυσικά μια ριψοκίνδυνη, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματική λύση. Αυτήν όμως επέλεξαν οι Κούρδοι.

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να υποβάθμισε τον ρόλο των Κούρδων του SDF (εξάλλου λίγες ημέρες νωρίτερα τους είχε εγκαταλείψει), οι ίδιοι όμως λένε ότι εδώ και μήνες –από τον Μάιο- συνεργάζονταν με τη CIA, γράφει ο Guardian .

Οι Κούρδοι ισχυρίζονται ότι «φύτεψαν» στο περιβάλλον του αρχηγού του ISIS έναν κατάσκοπο που έδωσε εξαιρετικά πολύτιμες πληροφορίες για την δομή του χώρου όπου βρισκόταν ο αλ-Μπαγκντάντι. Καθοριστική φαίνεται ότι ήταν η βοήθεια από ένα αντικείμενο που εντόπισε και ήταν ένα… εσώρουχο του αλ-Μπαγκντάντι.

«Μία από τις πηγές μας κατάφερε να φτάσει στην κατοικία όπου κρυβόταν ο αλ-Μπαγκντάντι. Αλλαζε συχνά κατοικίες και ήταν έτοιμος (ο αλ-Μπαγκντάντι) να μετακομίσει στην Τζεραμπλούς (στα σύνορα με την Τουρκία)», έγραψε στο Twitter ένας από τους ηγέτες του SDF.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!