Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Πότε τελικά θα γίνει το Μετρό της Θεσσαλονίκης; Το ΚΑΣ, τα «αρχαία-lego» και… καλό 2023
[Protagon]: Πότε τελικά θα γίνει το Μετρό της Θεσσαλονίκης; Το ΚΑΣ, τα «αρχαία-lego» και… καλό 2023

[Protagon]: Πότε τελικά θα γίνει το Μετρό της Θεσσαλονίκης; Το ΚΑΣ, τα «αρχαία-lego» και… καλό 2023

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τον σταθμό «Βενιζέλου» την Πέμπτη, τόσο από τους υποστηρικτές της απόσπασης των αρχαίων όσο και από αυτούς της παραμονής τους in situ (κατά χώρα).

Ο Νίκος Ταχιάος, πρόεδρος της Αττικό Μετρό, δήλωσε πως η παραμονή τους στον σταθμό παράλληλα με τις εργασίες δεν ήταν εφικτή και ότι τώρα το έργο μπορεί να προχωρήσει και να είναι έτοιμο το 2023.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου κατηγόρησε την υπουργό Πολιτισμού ότι παίζει… Lego με τα αρχαία, ενώ η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Το πρώτο μήνυμα που πρέπει να εισπράξουμε από την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (για τον σταθμό «Βενιζέλου» του μετρό Θεσσαλονίκης) είναι πως μετά από πέντε χρόνια περιπέτειας, το θέμα επανέρχεται στη σοβαρότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», αναφορικά με το «πράσινο φως» του ΚΑΣ για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων, ο κ. Ταχιάος είπε, πως «το ζήτημα δεν είναι απλώς η κατασκευή ενός σταθμού, αλλά η δημιουργία ενός δικτύου μετρό, που πρέπει το συντομότερο να παραδοθεί στην πόλη. Και δυστυχώς το συντομότερο, όχι λόγω Βενιζέλου, αλλά γιατί έτσι παραλάβαμε το έργο, δεν μπορεί να είναι άλλο από τον Απρίλιο του 2023.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!