Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: To Ποτάμι δίνει μισό εκατ. ευρώ για την καταπολέμηση του brain drain
[Protagon]: To Ποτάμι δίνει μισό εκατ. ευρώ για την καταπολέμηση του brain drain

[Protagon]: To Ποτάμι δίνει μισό εκατ. ευρώ για την καταπολέμηση του brain drain

Το Ποτάμι έλαβε κρατική επιχορήγηση πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Αλλά ως γνωστόν δεν συμμετείχε στις εκλογές, μια απόφαση που προέκυψε μετά το πενιχρό αποτέλεσμα του κόμματος στις ευρωκάλπες της 26ης Μαΐου. Και αυτήν την προβλεπόμενη επιχορήγηση το Ποτάμι την επιστρέφει στο Κράτος με αποδέκτη το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση του brain drain _ μια ομολογουμένως αξιέπαινη ενέργεια.

Oπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης – σε συνάντηση φίλων του Ποταμιού που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο «Χυτήριο» της Ιερά Οδού – τα χρήματα θα δοθούν στο ΕΚΠΑ με την δέσμευση ότι θα ενισχύσουν νέους επιστήμονες, οι οποίοι σε αντίθετη περίπτωση θα αναζητούσαν και αυτοί την συνέχιση της καριέρας τους στο εξωτερικό.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, εδώ και ημέρες είναι σε συνεννόηση με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θάνο Δημόπουλο, για να μεταφερθούν την ερχόμενη εβδομάδα 500.000 ευρώ από τα ταμεία του Ποταμιού στα ταμεία του Ιδρύματος.

Η χορηγία προβλέπει ότι όλο το ποσό θα διατεθεί σε υποτροφίες νέων επιστημόνων που έχουν εκπονήσει ή ολοκληρώνουν διδακτορική διατριβή έτσι ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν σε ερευνητικές ομάδες του ΕΚΠΑ.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης «με τα 500.000 θα έχουμε και εμείς μια μικρή έστω συμβολή στην προσπάθεια να περιοριστεί η φυγή “εγκεφάλων” στο εξωτερικό».

Η απόφαση για τη χορηγία, όπως διευκρινίστηκε στη συνάντηση όπου μετείχαν σχεδόν 200 φίλοι του Ποταμιού, έχει την σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Οικονομικής Διαχείρισης του κόμματος αλλά και των στελεχών του Πολιτικού Συμβουλίου του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!