Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Πώς τα στελέχη της Boeing «έθαβαν» το 737 Max – «Είναι σαν να το σχεδίασαν κλόουν!»
[Protagon]: Πώς τα στελέχη της Boeing «έθαβαν» το 737 Max – «Είναι σαν να το σχεδίασαν κλόουν!»

[Protagon]: Πώς τα στελέχη της Boeing «έθαβαν» το 737 Max – «Είναι σαν να το σχεδίασαν κλόουν!»

Μια πρωτοφανή εικόνα χάους, σύγχυσης και ανησυχίας στο εσωτερικό της Boeing δείχνουν εκατοντάδες μηνύματα στελεχών της εταιρείας με επίκεντρο τα αεροσκάφη τύπου 737 Max, το μοντέλο που προωθούσε συστηματικά η εταιρεία, πριν από δύο δυστυχήματα μέσα σε λίγους μήνες κατά τα οποία σκοτώθηκαν 346 άνθρωποι.

Στα ωμά όσο και γλαφυρά σχόλιά τους οι υπεύθυνοι της εταιρείας χλευάζουν το μοντέλο, την εταιρεία τους, την FAA (την αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) και ξένους εποπτικούς φορείς. Αποκαλύπτουν ακόμη ότι στην εταιρεία κυριαρχούσε η κουλτούρα των επιθετικών περικοπών του κόστους.

Ολα τα 737 Max παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος από τον Μάρτιο του 2019, όταν έγινε το δυστύχημα με το αεροσκάφος της Ethiopian Airlines, πέντε μήνες έπειτα από εκείνο — υπό πανομοιότυπες συνθήκες — της Lion Air στην Ινδονησία. Και στις δύο περιπτώσεις το πρόβλημα εντοπίστηκε στο λογισμικό που ουσιαστικά έπαιρνε τον έλεγχο του αεροσκάφους από τα χέρια των πιλότων με μοιραία αποτελέσματα.

Γράφουν, μεταξύ άλλων, τα στελέχη ότι το αεροσκάφος «σχεδιάστηκε από κλόουν που με τη σειρά τους επιβλέπονται από μαϊμούδες». «Κλόουν» – με έναν περισσότερο ελληνικό τρόπο θα τους λέγαμε «καραγκιόζηδες» – είναι οι σχεδιαστές του αεροσκάφους και «μαϊμούδες» η FAA.

Σε ένα από τα μηνύματα, το οποίο στάλθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2018 (πολλούς μήνες πριν από τα δυστυχήματα), ένας εργαζόμενος της Boeing ρωτάει έναν συνάδελφό του: «Θα επιβίβαζες την οικογένειά σου σ’ ένα Max; Γιατί εγώ δεν θα το έκανα». Ελαβε την μονολεκτική απάντηση: «Οχι».

Μιλούν ακόμη για «συστημικά προβλήματα» στην εταιρεία και για διοίκηση που σπρώχνει στην υλοποίηση στόχων περίπου χωρίς να καταλαβαίνει τι της γίνεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!