Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Protagon]: «Πώς η Νike με έφερε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας»
[Protagon]: «Πώς η Νike με έφερε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας»

[Protagon]: «Πώς η Νike με έφερε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας»

«Hμουν το ταχύτερο κορίτσι στην Αμερική, μέχρι που μπήκα στην ομάδα της Nike».

Με αυτό τον τίτλο («I Was the Fastest Girl in America, Until I Joined Nike»), η 23χρονη δρομέας Μέρι Κέιν καταγγέλλει μέσω των New York Times , όλα όσα υπέστη από την στιγμή που αποφάσισε να ενταχθεί στην διασημότερη ομάδα δρομέων μικρών και μεγάλων αποστάσεων των ΗΠΑ.

Στα 17 της χρόνια η αμερικανίδα αθλήτρια του στίβου αποτελούσε ένα πραγματικό «φαινόμενο» καθώς ήταν η πιο γρήγορη αθλήτρια της γενιάς της αλλά και η νεότερη που κατάφερε ποτέ να μπει σε εθνική ομάδα που θα συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Ρωσίας, το 2013.

Εκείνη την περίοδο το κορίτσι με τις «απεριόριστες δυνατότητες», όπως έγραφαν πολλοί, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα Project Oregon της Nike, με προπονητή τον Αλμπέρτο Σαλαζάρ.

Τότε όλα άλλαξαν.

«Η πτώση της ήταν τόσο θεαματική όσο και η άνοδος της και η Κέιν, αντί να γίνει μια «αθλήτρια σύμβολο» για την γενιά της, κατέληξε μία ακόμα αθλήτρια που πλήρωσε ακριβά το τίμημα της “νίκης με κάθε κόστος”», σημειώνουν οι New York Times.

Η 23χρονη καταγγέλλει πλέον τον χορηγό της και προσωπικά τον Σαλαζάρ ότι επί έξι χρόνια βρισκόταν υπό διαρκή πίεση για ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα.

Πώς θα έρχονταν αυτά;

Την ανάγκαζαν να κάνει εξαντλητική δίαιτα, στο σημείο να τρώει ελάχιστα.

Για τρία χρόνια ο κύκλος της εμμήνου ρύσεως της διακόπηκε, ενώ υπέστη πέντε κατάγματα.

Είχε έρθει πλέον η ώρα για την Κέιν, σύμφωνα με το άρθρο, να κάνει την επιλογή της: είτε να συνεχίσει να προπονείται με την «καλύτερη ομάδα δρομέων» στον κόσμο, αλλά με διάφορα παρελκόμενα θέματα υγείας στο μέλλον, όπως οστεοπόρωση, στειρότητα και κατάθλιψη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!