Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Πώς γλίτωσε τα ισόβια ο πατέρας της Στέλλας; Γιατί εκκρεμεί η απόφαση για τον Μάριο Παπαγεωργίου;
[Protagon]: Πώς γλίτωσε τα ισόβια ο πατέρας της Στέλλας; Γιατί εκκρεμεί η απόφαση για τον Μάριο Παπαγεωργίου;

[Protagon]: Πώς γλίτωσε τα ισόβια ο πατέρας της Στέλλας; Γιατί εκκρεμεί η απόφαση για τον Μάριο Παπαγεωργίου;

Πώς γλίτωσε τα ισόβια ο παιδοκτόνος αστυνομικός της Αγ. Βαρβάρας που πέταξε το άψυχο σώμα της κορούλας του στα σκουπίδια; Γιατί δεν βγήκε η απόφαση στην πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης του Μάρου Παπαγεωργίου, με τη μητέρα του να περιμένει καρτερικά τη δικαίωση, αλλά και μία απάντηση για το πού βρίσκεται η σορός του παιδιού της;

Η απάντηση είναι κοινή για τις δύο υποθέσεις και δεν είναι άλλη από τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Η αναμενόμενη την Τετάρτη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για την υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012, δεν εκδόθηκε, λόγω -αφενός- κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης του βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση.

Εκτός όμως από προσωπικούς λόγους που επικαλέστηκε, ο συνήγορος δήλωσε πως επιθυμεί να αιτηθεί ελαφρυντικά για τον εντολέα του βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα, σε περίπτωση καταδίκης.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωναν νομικοί κύκλοι που επικαλούνται τα«Παραπολιτικά», με τον υφιστάμενο (μέχρι την Παρασκευή 28/6) Ποινικό Κώδικα, η αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου βασίζεται σε υποκειμενικά κριτήρια, ενώ από 1η Ιουλίου 2019, η αναγνώρισή του θα βασίζεται στο αντικειμενικό κριτήριο της «σύννομης ζωής».

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι όποιος έχει λευκό ποινικό μητρώο θα μπορεί ευπρόσωπα να ζητεί την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου «σύννομου βίου» (όπως πλέον αναφέρεται ρητά στη σχετική διάταξη) .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!