Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 11 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Πώς ένας δρόμος στο Σαν Φρανσίσκο πουλήθηκε σχεδόν τσάμπα
[Protagon]: Πώς ένας δρόμος στο Σαν Φρανσίσκο πουλήθηκε σχεδόν τσάμπα

[Protagon]: Πώς ένας δρόμος στο Σαν Φρανσίσκο πουλήθηκε σχεδόν τσάμπα

Ενα κανονικό σπίτι στο Σαν Φρανσίσκο κοστίζει περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια. Και ένας ολόκληρος ιδιωτικός δρόμος με ακριβά σπίτια είναι απλησίαστος ακόμα και για τους πιο πλούσιους της περιοχής. Και όμως, μία παράξενη ιστορία έκανε έναν ολόκληρο δρόμο να πουληθεί σε τιμή εξευτελιστική.

Ο επενδυτής ακινήτων Μάικλ Τσενγκ και η σύζυγός του Τίνα Λαμ απέκτησαν σε δημοπρασία του δήμου έναν οβάλ ιδιωτικό δρόμο, μέσω του οποίου έχουν πρόσβαση οι κάτοικοι της περιοχής σε δεκάδες επαύλεις αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Ο δρόμος αυτός στον οποίον κατά το πρόσφατο παρελθόν έμεναν γερουσιαστές, δήμαρχοι και άλλες ισχυρές προσωπικότητες της περιοχής, αγοράστηκε έναντι 90.000 δολαρίων από το ζευγάρι που τώρα σχεδιάζει να χρεώνει τη στάθμευση των οχημάτων, προκειμένου να κάνει απόσβεση.

Πώς όμως έγινε αυτό;

Σύμφωνα με την εφημερίδα San Francisco Chronicle , οι κάτοικοι της περιοχής για πολλά χρόνια δεν κατέβαλαν τον ετήσιο φόρο ιδιοκτησίας που αναλογεί για τη χρήση κάθε ιδιωτικού δρόμου στο Σαν Φρανσίσκο, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν ανείσπρακτες οφειλές περίπου 1.000 δολαρίων. Ετσι, ο δήμος αναγκάστηκε να θέσει σε πλειστηριασμό την οδό, προκειμένου να εισπράξει τους απλήρωτους φόρους. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των πανάκριβων κατοικιών, ο λόγος που δεν κατέβαλαν τους φόρους τους ήταν ότι οι αρμόδιες αρχές έστελναν την ειδοποίηση σε έναν λογιστή με τον οποίο οι ιδιοκτήτες δεν συνεργάζονταν από τη δεκαετία του ’80.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!