Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: «Πολιτικός κρατούμενος ο Γιάννος Παπαντωνίου»: 64 υπογραφές για την αποφυλάκισή του
[Protagon]: «Πολιτικός κρατούμενος ο Γιάννος Παπαντωνίου»: 64 υπογραφές για την αποφυλάκισή του

[Protagon]: «Πολιτικός κρατούμενος ο Γιάννος Παπαντωνίου»: 64 υπογραφές για την αποφυλάκισή του

Εναν περίπου μήνα μετά το (νέο) «όχι» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών στο αίτημα του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου για τον τερματισμό της προφυλάκισης του (εδώ ), και την απόφαση παράτασης της προσωρινής κράτησής του για άλλους έξι μήνες, 64 προσωπικότητες ζητούν με κείμενο-παρέμβασή τους την αποφυλάκισή του, χαρακτηρίζοντας «ύβρη» και «σκάνδαλο» για τα δικαιώματα του ανθρώπου την παρατεταμένη προφυλάκισή του.

Οι υπογράφοντες, ανάμεσά τους οι καθηγητές Θάνος Βερέμης, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Κωνσταντίνος Λάβδας, Πλάτων Τήνιος και Μάνος Ματσαγγάνης, ο πρώην πρύτανης Θεμιστοκλής Λέκκας, ο πρέσβης επί τιμή Δημήτρης Νεζερίτης, ο δικηγόρος Θεόδωρος Σιούφας, και ο συγγραφέας Ριχάρδος Σωμερίτης, αποκαλούσαν μάλιστα τον Γιάννο Παπαντωνίου «πολιτικό κρατούμενο», όρος που απαλείφθηκε στην ορθή επανάληψη του κειμένου που δόθηκε εκ νέου στη δημοσιότητα.

Οπως υπογραμμίζεται, ο Γιάννος Παπαντωνίου, που έχει ήδη συμπληρώσει προφυλάκιση 12 μηνών, σεν έχει δικαστεί, ενώ δεν του έχουν καν απαγγελθεί κατηγορίες.

Αν και όπως λένε πρόθεσή τους δεν είναι να παρέμβουν στο δικαστικό μέρος της υπόθεσης του πρώην υπουργού, οι 64 υποστηρίζουν πως η ποινική δίωξη στηρίχτηκε σε εικασίες ενώ η διετής ανάκριση περατώθηκε χωρίς να προκύψει απολύτως κανένα νέο στοιχείο για την τεκμηρίωσή τους.

Στο πλαίσιο αυτό διερωτώνται «πώς είναι νοητό ένα δημόσιο πρόσωπο με την πολιτική διαδρομή του Γιάννου Παπαντωνίου να διασύρεται για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα με ακραία μέτρα προφυλάκισης – που η πολιτεία επιφυλάσσει για τους χειρότερους εγκληματίες – και μάλιστα σε συνθήκες που ενέχουν στοιχεία αυθαιρεσίας;»

«Η παρατεταμένη προφυλάκιση αποτελεί σκάνδαλο και ύβρη για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!