Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Οι «Πόλεις Αλληλεγγύης» συναντήθηκαν στην Αθήνα
[Protagon]: Οι «Πόλεις Αλληλεγγύης» συναντήθηκαν στην Αθήνα

[Protagon]: Οι «Πόλεις Αλληλεγγύης» συναντήθηκαν στην Αθήνα

Πενήντα ευρωπαϊκές πόλεις συνεργάζονται για την υποδοχή και ενσωμάτωση προσφύγων: Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, παρουσίασε μία πλατφόρμα για την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των πόλεων της Ευρώπης σε εκδήλωση στην Αθήνα

Εφτασε η στιγμή για το επόμενο βήμα στη διαχείριση του Προσφυγικού: η ενσωμάτωση. Είναι κάτι που πρέπει να αναλάβουν να φέρουν εις πέρας πρωτίστως οι τοπικοί φορείς. Γι’ αυτό και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, παρουσίασε τη νέα του πρωτοβουλία για την εδραίωση των προσπαθειών που ήδη γίνονται σε τοπικό επίπεδο για την υποδοχή και ενσωμάτωση προσφύγων. Αυτές, λοιπόν, θα ενισχυθούν από την πλατφόρμα των Πόλεων Αλληλεγγύης για την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των πόλεων της Ελλάδας και της Ευρώπης πάνω σε αυτό το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα.

Με την παρουσία 150 εκπροσώπων 50 ευρωπαϊκών πόλεων, η πρωτοβουλία «ΠόλειςΑλληλεγγύης»SolidarityCities παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του ΦόρουμΚοινωνικώνΥποθέσεωνSocial Affairs Forum του δικτύου EUROCITIES, σε συνέχεια μίας πολιτικής συζήτησης μεταξύ των επικεφαλής των πόλεων για το πώς οι πόλεις μπορούν να συνεργαστούν καλύτερα στην υποδοχή και ενσωμάτωση των προσφύγων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!