Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: «Πλειστηριασμός» εθνικισμού στην Τουρκία με αμφισβήτηση 18 ελληνικών νησιών!
[Protagon]: «Πλειστηριασμός» εθνικισμού στην Τουρκία με αμφισβήτηση 18 ελληνικών νησιών!

[Protagon]: «Πλειστηριασμός» εθνικισμού στην Τουρκία με αμφισβήτηση 18 ελληνικών νησιών!

«Nα ξαναπάρουμε τα νησιά» που έχει καταλάβει η Ελλάδα, καλεί τον πρωθυπουργό της Τουρκίας ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, θέτοντας και αυτός δημόσια ένα ζήτημα που έχει ήδη ανοίξει ο Ταγίπ Ερντογάν με τις δηλώσεις για τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα «σύνορα της καρδιάς» του

Κλιμακώνονται εκ μέρους τούρκων αξιωματούχων οι δηλώσεις αμφισβήτησης της ελληνικότητας νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο, με την αντιπολίτευση να πλειοδοτεί και αυτή σε εθνικιστικές κορόνες.

Μετά τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, που το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει τις σχετικές δηλώσεις κατά της Συνθήκης της Λωζάνης και για τα «σύνορα της καρδιάς» των Τούρκων, τη σκυτάλη πήρε ο ηγέτης της κεμαλικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Σε ομιλία του την Τρίτη στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του όχι μόνο καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης της χώρας του, αλλά προχώρησε και  σε ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ γιατί δεν κάνουν κάτι για να ανακτήσει η Τουρκία τον έλεγχο των νησιών.

«Στην Κύπρο αυτή τη στιγμή η «ΤΔΒΚ» έχει 37% των εδαφών. Θέλουν να τα μειώσουν στο 29,2%. Θέλουν να πουλήσουν την Κύπρο» είπε αρχικά ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), κατηγορώντας στην πράξη την κυβέρνηση ότι ξεπουλά την Κύπρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!