Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: «Πυροτέχνημα» Τσίπρα με πρόταση ψηφοφορίας από τη βάση για το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ
[Protagon]: «Πυροτέχνημα» Τσίπρα με πρόταση ψηφοφορίας από τη βάση για το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ

[Protagon]: «Πυροτέχνημα» Τσίπρα με πρόταση ψηφοφορίας από τη βάση για το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογή αρχηγού από τη βάση, δεν θέλει. Αλλά ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί τελικά να δεχτεί μια ψηφοφορία μεταξύ των μελών για ένα νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτήν την ιδέα φέρεται να έριξε στο τραπέζι, εν όψει συνεδρίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μία απόπειρα να απαλλαγεί και από τη διαρκή «γκρίνια» των 53+ και όσων άλλων εγείρουν ενστάσεις περί πασοκοποίησης του κόμματος μέσω της αλλαγής ονόματος (και όχι μόνο).

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» , ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να ανοίξει η συζήτηση για το όνομα πριν από το συνέδριο του Μαΐου, προκειμένου να υπερτονιστεί η σημασία της διεύρυνσης στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Η πρόταση αυτή ωστόσο, προκαλεί αντιδράσεις τόσο από παλιά στελέχη (Βούτσης, Φίλης, Δραγασάκης) όσο και από την ομάδα των 53+, παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται για μια συζήτηση που άνοιξε τώρα (στο προσφατο παρελθόν υπήρξε σειρά δημοσιευμάτων που «αποκάλυπταν» το νέο όνομα με το οποίο θα πορευόταν εφεξής ο «διευρυμένος» ΣΥΡΙΖΑ).

Και όλα αυτά ενώ για ορισμένους το θέμα του ονόματος αποτελεί κόκκινη γραμμή και για άλλα στελέχη (οι λεγόμενοι προεδρικοί) είναι ελασσονος σημασίας.

Το θέμα της ονομασίας συζητήθηκε μεταξύ άλλων το Σάββατο σε συνάντηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στην οποία συμμετείχαν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και τα στελέχη πρώτης γραμμής Αλέκος Φλαμπουράρης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νίκος Παππάς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!